ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάρτηση στο twitter

Τσίπρας: «Με το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης να φέρουμε την ελπίδα στους νέους»

Μήνυμα ελπίδας προς τους νέους στέλνει ο πρωθυπουργός με αφορμή την ανακοίνωση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου για το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως «η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι πράξη ευαισθησίας αλλά κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης αλλά είναι κι η ελπίδα μας για το μέλλον».

Και προσθέτει «το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ μαζί με τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων που εξήγγειλε σήμερα η Υπουργός Εργασίας είναι η πρόθεση μας να φέρουμε στο προσκήνιο την ελπίδα, να επενδύσουμε σε αυτήν. Ο δυναμισμός των νέων μας θα αλλάξει τη χώρα. Τους εύχομαι καλές γιορτές».

Ο πρωθυπουργός στην ανάρτηση του παραπέμπει στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης στην οποία αναφέρεται ότι :

Η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χορηγηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, σε κάθε εγγεγραμμένο στον ΟΑΕΔ, μη επιδοτούμενο άνεργο, ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι ο άνεργός να ήταν εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ την 31η Οκτωβρίου 2017 και να εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου έως σήμερα.
Οι δυνητικοί δικαιούχοι του Επιδόματος Νεανικής Αλληλεγγύης ανέρχονται σε περίπου 55.000 άτομα και για τη χορήγηση του ποσού έχει δεσμευθεί κονδύλι άνω των 20.000.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση, αλλά μόνο να δηλώσουν/ επικαιροποιήσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, κάνοντας χρήση της εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ

Η πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ακροδεξιά «φιλανθρωπία» ελληνικής υπαίθρου τη δεκαετία του 1950. Πολιτευτής Μαυρογιαλούρος, ενωμοτάρχης Χωροφυλακής κι από πίσω ο παπάς.
    Ουστ!

  2. SPARTA. 19:49 16/12/2017

    Πετάει ψύχουλα στους νέους αφού πρώτα έχει διαλύσει τις οικογένειές τους από τους φόρους και τα μνημόνια.Μεγαλύτερος πολιτικός καραγκιόζης, ψεύτης και απατεώνας δεν έχει ξαναπεράσει από την Ελλάδα.Ένα ρεμάλι πολιτικός που δίνει ένα βρώμικο επίδομα προιόν της υπερφορολόγησης μπάς και εξαγοράσει καμιά νεανική ψήφο.Άντε γα…ου.

  3. Αγοράζεις ψήφαλα όσο υπάρχουν ψηφοφόροι έτοιμοι να ξεπουληθούν.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.