ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην κατηγορία «Καλύτερη ηχογράφηση για όπερα»

Βραβείο Grammy διεκδικεί ο μαέστρος της Καμεράτα Γιώργος Πέτρου

Υποψήφιος για βραβείο Grammy είναι ο διεθνούςο διεθνούς φήμης μαέστρος της Καμεράτα Γιώργος Πέτρου, στην κατηγορία «Καλύτερη ηχογράφηση για όπερα».

Η ηχογράφηση είχε πραγματοποιηθεί με την ορχήστρα Pomo d' oro για την όπερα για το Ottone του Handel.

Τα Μουσικά Βραβεία Grammy, απονέμονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, για τη βράβευση επιτυχημένων καλλιτεχνών στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας.
Διαθέτουν αντίστοιχο κύρος με τα κινηματογραφικά Βραβεία Όσκαρ και σήμερα, διακρίνονται σε 108 κατηγορίες και 30 μουσικά είδη.

Η ανακοίνωση των φετινών βραβείων Grammy θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου 2018 στο New York’s Madison Square Garden.

 

02

 

Ποιος είναι ο Γιώργος Πέτρου

Ο Γιώργος Πέτρου γεννήθηκε στην Αθήνα σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τη Μαρία Χαιρογεώργου-Σιγάρα, από όπου αποφοίτησε με άριστα και α’ βραβεί.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Royal College of Music και την Royal Academy of Music του Λονδίνου με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση.

Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, με το «βραβείο Νέου Καλλιτέχνη 1998» από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, καθώς και με το διεθνές βραβείο Sebetia Ter στη Νάπολη της Ιταλίας.

Η δραστηριότητά του ως διευθυντής ορχήστρας περιλαμβάνει ένα ευρύτατο ρεπερτόριο με έμφαση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας και την όπερα.

Έχει διευθύνει γνωστές ορχήστρες όπως η Gewandhaus της Λειψίας, η Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας του Μονάχου, η Concerto Koln, η Συμφωνική Ορχήστρα της Νέας Ρωσίας, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της νοτιοδυτικής Γερμανίας.
Έχει τακτική συνεργασία με σημαντικά θέατρα όπως την Όπερα του Στρασβούργου, το Saarlaendisches Staatstheater, την Όπερα της Λειψίας, την Κρατική Όπερα της Βέρνης.

Από τον Σεπτέμβριο του 2012, έχει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και την ευθύνη του καλλιτεχνικού προγραμματισμού του κύκλου συναυλιών «Μεταμορφώσεις» με την Καμεράτα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.