ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την άλλη Πέμπτη η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Ζυμώσεις επί ζυμώσεων στην Κεντροαριστερά, ενόψει Συνεδρίου

Δίνουν και παίρνουν οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της Κεντροαριστεράς, ενόψει ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα στον χώρο, τον Μάρτιο, με πιθανότερες ημερομηνίες το τριήμερο 16-17-18 Μαρτίου.
Της πρώτης κοινής συνεδρίασης των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, που έγινε σε πανηγυρικό κλίμα την προηγούμενη Τετάρτη και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, καθώς παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σαφείς διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης έχουν αποφασίσει να πετύχει το όλο εγχείρημα, ακολούθησε η πρώτη κοινή κοινοβουλευτική πρωτοβουλία των δύο ΚΟ στο πλαίσιο του «Κινήματος Αλλαγής». Η πρόταση νόμου υπό τον τίτλο «Προστασία ά κατοικίας και μέτρα στήριξης για τα νησιά», που είχε προαναγγείλει από την προηγούμενη εβδομάδα η Φώφη Γεννηματά, κατατέθηκε χθες και αποσκοπεί στην άμεση αντιμετώπιση δύο μείζονος σημασίας προβλημάτων, τους πλειστηριασμούς και την κατάργηση των μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.
Στο μεταξύ, και ενώ η κοινοβουλευτική συνεργασία μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού δεν σταματά, ακολούθησαν άλλες επαφές, αυτή την φορά με τους μετέχοντες φορείς στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, ήτοι με τη ΔΗΜΑΡ, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, την ΕΔΕΜ και τις Κινήσεις Πολιτών. Στο επίκεντρο τέθηκε η πορεία προς το Συνέδριο του νέου ενιαίου φορέα, που όπως συμφωνούν όλες οι πλευρές θα πρέπει να είναι ένα συνέδριο ουσίας, πολιτικών προτάσεων και προγραμματικού πλαισίου.
Έτσι, επόμενος σταθμός είναι η πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, η οποία προγραμματιζόταν για αυτή την εβδομάδα, αλλά όπως όλα δείχνουν θα αναβληθεί για λίγες ημέρες. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι από χθες απουσιάζει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Παρίσι, αμέσως μετά η Φώφη Γεννηματά θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για την προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ενώ θα πρέπει η συνεδρίαση να γίνει σε μέρα που θα επιτρέπει στον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται στην Ελλάδα. Έτσι, το πιθανότερο σενάριο είναι η πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου να γίνει την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου. Εκεί, θα συμφωνηθεί και το πώς θα συγκροτηθεί η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΟΕΣ), με επικρατέστερο πρόσωπο στη θέση του Συντονιστή τον Βασίλη Κεγκέρογλου. Το πιθανότερο σενάριο είναι το βασικό όργανο στην πορεία προς το συνέδριο να είναι μεικτό, αφού θα πρέπει να συγκροτηθεί με θεσμικό τρόπο (σ.σ. να μετέχουν τα μέλη του πρώην Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης), αλλά και να τηρούνται οι ισορροπίες, ανάλογα με τη δύναμη κάθε υποψηφίου στις εκλογές που προηγήθηκαν για την ηγεσία στον χώρο. Παράλληλα, στο συνέδριο θα πρέπει να εκπροσωπηθεί η κοινωνία, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των επιμελητηρίων, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών φορέων κ.ο.κ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.