ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με απόφαση Παπαγγελόπουλου, Τσακαλώτου και Πιτσιλή

ΑΑΔΕ: Στο «νέο ΣΔΟΕ» όλες οι εισαγγελικές παραγγελίες

Διορία μέχρι τέλος Απριλίου για να επιστρέψουν στους εισαγγελείς όλες οι υποθέσεις ελέγχου που είχαν αναθέσει κατά το παρελθόν στον φοροελεγκτικό μηχανισμό της ΑΑΔΕ (ΚΕΦΟΜΕΠ, ΚΕΜΕΕΠ, ΥΕΔΔΕ, ΔΟ​Y​ κλπ) δίνουν με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν χθες ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Από το τέλος Φεβρουαρίου, οι ελεγκτές της εφορίας στους οποίους είχαν ανατεθεί οι υποθέσεις, «κατεβάζουν τα μολύβια» και το μόνο έργο τους θα είναι να τις στείλουν «πακέτο» στην υπό σύσταση νέα Υπηρεσία Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, που δημιουργείται στο υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος είναι να “τρέξουν” οι έλεγχοι και οι ποινικές διώξεις για σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής και οικονομικού εγκλήματος, αφήνοντας απερίσπαστη την ΑΑΔΕ στο έγο της είσπραξης φόρων από «ζωντανές» υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση:

- Οι υποθέσεις που μεταφέρονται στις αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές είναι αυτές που προέκυψαν από εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ανακριτικών και προανακριτικών πράξεων, περιλαμβανομένων αιτημάτων και εντολών διενέργειας φορολογικών ελέγχων που έχουν προκύψει από εντολή οποιασδήποτε Εισαγγελικής ή Δικαστικής Αρχής, οι οποίες υφίστανται την 28/02/2018 στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (όπως ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ, Δ.Ο.Υ., ΥΕΔΔΕ, ΔΙΠΑΕΕ, Κεντρικές Υπηρεσίες, εξαιρουμένων των Τελωνειακών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων).

- Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) διατηρεί κατ' ανώτατο όριο εκκρεμείς εντολές ελέγχου 1.300 Α.Φ.Μ. για τις χρήσεις που έχουν προτεραιοποιηθεί, των οποίων ο έλεγχος βρίσκεται σε τελικό στάδιο την 28/02/2018 ή που είναι προτεραιοποιημένες για έλεγχο από την Α.Α.Δ.Ε. κατά την ίδια ημερομηνία. Ως τελικό στάδιο ελέγχου νοείται: α) η έκδοση προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού φόρου ή β) η έκδοση αιτήματος παροχής πληροφοριών.

- Αρμόδια Αρχή για τη λήψη και παραλαβή των υποθέσεων είναι o Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος εφόσον η εισαγγελική παραγγελία έχει εκδοθεί από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. Στις λοιπές περιπτώσεις οι υποθέσεις επιστρέφονται και παραλαμβάνονται αντίστοιχα από τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές που έχουν εκδώσει τις σχετικές παραγγελίες, εντολές και αιτήματα.

- Για τις μεταφερόμενες υποθέσεις δεν θα διενεργείται καμία εργασία μετά την 28/02/2018 εκτός από τη διαδικασία συγκέντρωσης και διαβίβασης αυτών στις αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές. Ως καταληκτική ημερομηνία στην οποία πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα αυτά, ορίζεται η 30/04/2018.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.