ΚΟΣΜΟΣ

Αντίποινα στη Χαμάς

Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας - Κλείνει μεθοριακή διέλευση

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε το Σάββατο έναν στόχο στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι από σήμερα κλείνει επ' αόριστον ένα σημείο διέλευσης μέσω του οποίου διακινούνται εμπορεύματα μεταξύ του παλαιστινιακού θύλακα και του Ισραήλ.

Το Ισραήλ «στοχοθέτησε μια υποδομή τρομοκρατών με μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή της Ράφας, κοντά στα σύνορα της Γάζας και της Αιγύπτου», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το επιτελείο.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς είναι υπεύθυνη για κάθε δραστηριότητα (που λαμβάνει χώρα) στο εσωτερικό ή προέρχεται από τη Λωρίδα της Γάζας», συμπλήρωσε ο ισραηλινός στρατός, επαναλαμβάνοντας την ισραηλινή θέση.

Κατά πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας της Γάζας, ο αεροπορικός βομβαρδισμός δεν προκάλεσε τραυματισμούς.

Νωρίτερα το Σάββατο, το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε ότι το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ, το οποίο συνδέει τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ, κοντά στη Ράφα, θα κλείσει από σήμερα Κυριακή και «μέχρι νεωτέρας διαταγής».

Όπως ανέφερε μια εκπρόσωπος του υπουργείου, η μάλλον ασυνήθιστη απόφαση αυτή πάρθηκε μετά τις «αποτιμήσεις» των υπηρεσιών ασφαλείας σχετικά με τους κινδύνους για την ασφάλεια του Ισραήλ.

Το επίπεδο της βίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων κλιμακώθηκε μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την 6η Δεκεμβρίου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η χειρονομία αυτή προκάλεσε την οργή των Παλαιστίνιων, οι οποίοι θέλουν η κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ να αποτελέσει την πρωτεύουσα του μελλοντικά ανεξάρτητου κράτους τους.

Δεκάδες ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας προς την κατεύθυνση του νότιου Ισραήλ, ενώ 16 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό, οι 14 σε επεισόδια και οι δύο σε αεροπορικές επιδρομές για αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.