ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα τα ονόματα…

«Άνοιγμα» σε προσωπικότητες του χώρου κάνει το Κίνημα Αλλαγής

Για την Κυριακή 14 Ιανουαρίου προγραμματίζεται η πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ) του Κινήματος Αλλαγής, στην πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο του Μαρτίου, ωστόσο μυστήριο καλύπτει ως τώρα τη σύνθεσή της.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Matrix24.gr, πάντως, απόφαση της Φώφης Γεννηματά είναι να πραγματοποιήσει με τη σύνθεση του οργάνου, νέο ‘άνοιγμα’ στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Έτσι, πέραν από τους εκπροσώπους των κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στο εγχείρημα, πρόταση να συμμετάσχουν θα γίνει σε προσωπικότητες με κύρος στον χώρο, όπως οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χριστοδουλάκης και Τάσος Γιαννίτσης, με σαφείς αναφορές στον εκσυγχρονισμό. Πρόταση λέγεται ότι θα γίνει και στον Γιάννη Βούλγαρη, ηγετικό στέλεχος άλλοτε της Κίνησης των 58, ενώ θα γίνουν και πολλές «θεσμικές» προτάσεις, σε μία προσπάθεια ένταξης εκπροσώπων φορέων της κοινωνίας, από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ως την ΚΕΔΕ, τα Επιμελητήρια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Πιο αναλυτικά, οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι προτάσεις θα γίνουν στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο, τον Σταύρο Κουτσουμπέλη από την ΑΔΕΔΥ, τον νέο πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό, η νίκη του οποίου ‘γιορτάστηκε’ δεόντως από την Χαριλάου Τρικούπη, τον πρώην περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από το Επαγγελμαντικό Επιμελητήριο Αθήνας και τον Παύλο Ραβάνη από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, τον πρώην δήμαρχο Αμφιλοχίας -που στήριξε στις ενδοπαραταξιακές εκλογές τον Γιώργο Καμίνη- Απόστολο Κοιμήση, τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανό Μιχάλαρο, καθώς και στον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Γιάννη Βαρδακαστάνη. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αναμένεται να προτείνει προσωπικότητες όπως οι γνωστοί δημοσιογράφοι Σταμάτης Μαλέλης, Χρήστος Μέγας, Δημήτρης Στάμος και Γιώργος Μελέας, με τον τελευταίο πάντως, να έχει διατελέσει και σύμβουλος της καμπάνιας του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στο παρελθόν.
Στο διευρυμένο όργανο που θα οδηγήσει τον χώρο στο συνέδριο, θα μετέχουν πάνω από 300 άτομα, όπου θα εκπροσωπούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Μεταξύ αυτών, θα είναι οι βουλευτές και ευρωβουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, καθώς και κορυφαία στελέχη όλων των χώρων που μετέχουν στο εγχείρημα. Ήδη, πάντως, η επιλογή των συμμετεχόντων, έχει προκαλέσει κάποιες τριβές, με στελέχη κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη να ζητούν επίμονα να μάθουν τη σύνθεση της ΟΕΣ, ειδικά ως προς τα στελέχη των φορέων της κοινωνίας, φοβούμενοι ότι στόχος είναι στην πορεία προς το συνέδριο να προωθηθεί η άποψη των περισσότερων ‘διορισμένων’ από τους εκλεγμένους συνέδρους. Στο ίδιο μήκος κύματος, για φαινόμενα που ‘προβληματίζουν πάρα πολύ κόσμο’, μίλησε στον Αθήνα 9,84 ο Γιώργος Καμίνης. «Υπάρχει αυτή η τάση των κομμάτων που δημιούργησαν αυτή την πρωτοβουλία, να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στο παιχνίδι ως κόμματα και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το εκλογικό αποτέλεσμα», είπε, σημειώνοντας ότι εν πολλοίς ήταν κάτι αναμενόμενο, αλλά την ίδια στιγμή «υπάρχει η νομιμοποίηση ενός εκλογικού αποτελέσματος προσέλευσης 220.000 ανθρώπων που ουδείς επιτρέπεται να αγνοεί». Ο δήμαρχος Αθηναίων μάλιστα, παρατήρησε ότι το αποτέλεσμα έστειλε ένα μήνυμα και αυτό δεν είναι άλλο από το να προχωρήσουν για ένα ανοικτό, δημοκρατικό, ενιαίο πολυτασικό κόμμα…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.