ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τις φήμες για το δεύτερο δημοψήφισμα

Brexit: «Ανοιχτή» η ΕΕ σε αλλαγή γνώμης της Βρετανίας, λέει ο Τουσκ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει «πάντα ανοικτή» σε μια αλλαγή γνώμης από το Ηνωμένο Βασίλειο σε ό,τι αφορά το Brexit, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Η δήλωσή του έρχεται σε συνέχεια των συζητήσεων που διεξάγονται για ένα δεύτερο δημοψήφισμα στη Βρετανία.

«Εάν η βρετανική κυβέρνηση εμμείνει στην απόφαση να αποχωρήσει, το Brexit θα γίνει μια πραγματικότητα με όλες τις αρνητικές συνέπειες τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς, εκτός κι αν υπάρξει μια αλλαγή γνώμης από την πλευρά των Βρετανών φίλων μας», δήλωσε ο Τουσκ ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Στην ευρωπαϊκή ήπειρο, οι καρδιές μας είναι πάντα ανοικτές», πρόσθεσε.
Τα σχόλια του Τουσκ απηχούσαν οι δηλώσεις και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ο Ντόναλντ Τουσκ «δήλωσε ότι η πόρτα παραμένει ανοικτή, αλλά θα ήθελα αυτό να το ακούσουν στο Λονδίνο», δήλωσε ο Γιούνκερ.

Ο Τουσκ δεν δίστασε να επικαλεστεί τον Βρετανό υπουργό που είναι αρμόδιος για το Brexit. «Δεν είναι ο ίδιος ο Ντέιβιντ Ντέιβις που δήλωσε ότι εάν μια δημοκρατία δεν μπορεί να αλλάξει γνώμη, παύει να είναι δημοκρατία; Στην ηπειρωτική Ευρώπη, δεν έχουμε αλλάξει γνώμη», τόνισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.