ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΝΟΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ" ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...

Η τελευταία ανακάλυψη του Πάνου Καμμένου είναι το Vardarska, δηλαδή η Βαρδαρία. Έτσι προτείνει να μετονομαστούν τα Σκόπια. Όχι η πρωτεύουσα, αλλά το κράτος. Δηλαδή η ΠΓΔΜ, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Βεβαίως δεν διευκρινίζει αν θα είναι σκέτο Vardarska ή Vardarska Makedonia, δηλαδή Μακεδονία του Βαρδάρη.

Υποτίθεται ότι με αυτή την ονομασία τελειώνει ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων. Και αυτό το όνομα είναι καλύτερο, θεωρεί ο Καμμένος και όσοι άλλοι το προτείνουν, από το novamakedonia (νέα Μακεδονία) ή το gornamakedonia (ορεινή ή και άνω Μακεδονία).

Θέλω να πιστεύω ότι ο Καμμένος είναι αφελής ή δεν γνωρίζει τι σημαίνει Vardar. Το πιθανότερο είναι να είδε στο διαδίκτυο τις αναρτήσεις, τα γραμματόσημα και τους χάρτες με τις επαρχίες της Γιουγκοσλαβίας τη δεκαετία του 1930 και να την αμόλησε την παρόλα του.

Ενδεχομένως, θεωρεί πως ο Βαρδάρης είναι ο αγέρας που φυσά στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα. Εν πάση περιπτώσει δεν είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει πως Βαρδάρης (Vardar) είναι ο ποταμός Αξιός.

Τέλος πάντων για να μην λέμε και πολλά: η Δημοκρατία του Βαρδάρη ή η Μακεδονία του Βαρδάρη που προτείνει ως ονομασία των Σκοπίων θα είναι η Δημοκρατία του Αξιού ή η Μακεδονία του Αξιού.

Υποθέτω ότι ο διάτορος υπουργός όστις γεγωνυία τη φωνή -που θα έλεγε και ο Ζουράρις- υπερασπίζεται την "κόρη του Αλεξάνδρου" θα γνωρίζει ότι ο Αξιός πηγάζει από το Σαρ, στα σερβοαλβανικά σύνορα, διασχίζει τα Σκόπια και εκβάλλει στον Θερμαϊκό κόλπο, δίπλα στη Θεσσαλονίκη.

Με απλά λόγια αν το κράτος των Σκοπίων ονομαστεί Δημοκρατία του Βαρδάρη (παίρνω την θεωρούμενη ως ήπια εκδοχή επειδή δεν υπάρχει πουθενά το όνομα Μακεδονία) θα έχουμε αλυτρωτισμό στο φουλ.

Και τούτο επειδή θα έχουμε ένα κράτος που, λογικά, θα επιθυμεί στην επικράτειά του να περιλαμβάνεται ολόκληρη την περιοχή του Αξιού. Να υπάρχει αντιστοίχηση των εδαφών του με το όνομά του.

Με το "Βαρντάρσκα" όχι μόνο δεν τελειώνουμε με τον αλυτρωτισμό, αλλά τον βάζουμε και στη μαρκίζα.

Τα Σκόπια θα διεκδικούν να εκτείνονται από τη Σερβία μέχρι το Αιγαίο. Και με πρωτεύουσα, όπως θέλουν οι ακροεθνικιστές τους, τη Σολούν, δηλαδή τη Θεσσαλονίκη.

Πιο μεγάλη ανοησία από το "Βαρντάρσκα" δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Όχι μόνο συντηρεί τον αλυτρωτισμό, αλλά και δικαιώνει όσους ονειρεύονται, προπαγανδίζουν και τυπώνουν χάρτες με την "Αιγιακή Μακεδονία" που έχει πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη.

Ας σταματήσει λοιπόν ο Καμμένος και όσοι άλλοι, ενδεχομένως από άγνοια και καλή πρόθεση, πλασάρουν το "Βαρντάρσκα". Ας βρουν κάτι άλλο για να βαφτίσουν τη γείτονα.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολιτικοί, όπως ο Καμμένος, αλλά και διάφοροι δημοσιολογούντες και ιδιαίτερα οι "εθνικοί επαγγελματίες", που ενώ παριστάνουν τους ούλτρα πατριώτες με τις προτάσεις και τη συμπεριφορά τους ζημιώνουν την πατρίδα και τα συμφέροντά της.

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν λοιπόν είναι να σιωπήσουν και να μην ανάβουν φωτιές που μπορεί να μας κάψουν.

Δεν αντιλέγω ότι η πρόθεση κάποιων μπορεί να είναι καλή και ευγενής, όμως αυτά που λένε είναι για κλωτσιές ή όπως θα έλεγε και ο Ψινάκης σε μια υψηλού επιπέδου συζήτηση για το "μακεδονικό" με τον Ζουράρι αυτά είναι ...πουτσοχάμπερα.

Ας κάνει λοιπόν πέρα τον Καμμένο και όλους τους αρλουμπιάρηδες ο Τσίπρας και ας καλέσει τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων -και όποιους άλλους σοβαρούς ανθρώπους, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, διαμορφωτές της κοινής γνώμης- σε συννενόηση προκειμένου να εξευρεθεί η πλέον συμφέρουσα, για τη χώρα και το έθνος, γραμμή.

Αν είναι να είναι σύνθετη ονομασία, γεωγραφικός ή άλλος προσδιορισμός και erga omnes, ας είναι αυτή η θέση μας. Εξάλλου (γεωγραφικά) τμήματα της Μακεδονίας, εκτός από την Ελλάδα, βρίσκονται στα Σκόπια και στη Βουλγαρία. Είναι κάτι που πρέπει όλοι να αποδεχθούν και να μάθουν να ζουν μ' αυτή την αλήθεια και κυρίως την πραγματικότητα...

 

8 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. SPARTA. 12:03 20/01/2018

  Όπως είναι χοντρός στους τρόπους του, έτσι και βρήκε μια χοντρή μαλα..α να ξεστομίσει.
  Το μόνο που κάνει ο προδότης Καμμένος είναι να κερδίζει λίγο χρόνο παραμονής του στην εξουσία, ξεπουλώντας και προδίδοντας τον Ελληνικό.λαό.Από υπέρμαχος κάποτε της Ελληνικής Μακεδονίας τώρα το παίζει νονός του Αμερικανοεβραίου Νίμιτς προτείνοντάς του μάλιστα και ονόματα που αφορούν στο ξεπούλημα της πάντοτε Ελληνικής και ιστορικής Μακεδονίας.

 2. ΤΑΚΗΣ 10:59 18/01/2018

  Βρε ανόητε Φελέκη ,σύμφωνα με το σκεπτικό σου για τον Καμμένο, στις χώρες που διασχίζει ο Δούναβης τι θα έπρεπε να γίνει?

 3. Δεν περίμεναν οι φωστήρες του Συριζα (μαζί με τη ΝΔ και το Κιναλ) την αντισυσπείρωση που προκαλεί το ξεπούλημα του ονόματος Μακεδονία. Παγιδεύτηκε ο Τσίπρας με τον Κοτζιά και εμείς οι απλοί ψηφοφόροι μπορούμε να τους απελευθερώσουμε στηρίζοντας στις επόμενες εκλογές την ακροδεξιά. Απελευθέρωση και στην Ελλάδα και στην «Νέα Μακεδονία».

 4. A 14:59 17/01/2018

  Αγαπητέ Φελνίκο την άλλη βδομάδα ο Καμένος θα προτείνει ΑΛΛΟ όνομα, ίσως αυτό που πρότεινε η Φωστήρας Καιλή

 5. το δημιούργησε ο πατριδοκάπηλος Σαμαράς κι ο πατέρας Μητσοτάκης – στη συνέχεια, αφού πολώθηκε το κλίμα με τις παραληρηματικές λαοσυνάξεις των παπάδων, η δεξιά προσπάθησε να μας πείσει ότι ο Καραμανλής δήθεν πέτυχε κάτι σημαντικό στο Βουκουρέστι…

  για την αριστερά κι τον σύριζα δεν το συζητάω καν – αυτοί δεν θα είχαν πρόβλημα να ονομαστούν κι σκέτο Μακεδονία τα Σκόπια, με σημαία τον Μεγαλέξαντρο…

  τόσο τους κόβει…

  • Μη τό κάνετε «Μακεδονικό» (πού λέτε) τό «Μακεδοικο». Γιατί η ερώτηση είναι ή δεν είναι μπάσταρδα του Μ.Αλεξάνδρου; Γιατί αν θεωρείτε ότι είναι, μη νομίζετε ότι επειδή θα αλλάξουν όνομα θά σταματήσουν να έχουν απαιτήσει. Γι’ αυτό, αυτό πού πρέπει να ξεκαθαρίσει μιά και καλά είναι το αν έχουν διεκδικήσεις και όχι το όνομα.

 6. δεν θεωρω τον εαυτο μου πιο πατριωτη απο τους αλλους ,δεν θεωρω τον εαυτο μου ανωτερο επειδη με 2 πτυχια υπηρετησα στις ε.δ αλλα θεωρω τον εαυτο μου τυχερο που τραγουδησα το μακεδονια ξακουστη του αλεξανδρου η χωρα γνωριζοντας μια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μονο

 7. Σωστή ανάλυση. Ο Καμμένος όμως είναι ανεπίδεκτος μαθησεως, ενώ ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς κάνουν ότι τους πουν οι αμερικανοί και το Ισραήλ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.