ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου: Tι «όπλισε» το χέρι του αστυνομικού

Τα αίτια και τα κίνητρα της δολοφονίας του 68χρονου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου από τον συνταξιούχο αστυνομικό και πολιτευτή της Χρυσής Αυγής, αναζητά το μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας.

Αρκετοί μάρτυρες υποστήριξαν ότι οι καβγάδες μεταξύ των δύο ανδρών ήταν συχνοί, άλλοι ότι ο δράστης ζητούσε χρήματα από το θύμα για προστασία του γυμναστηρίου, ενώ μία πελάτισσα υποστήριξε ότι ο πρώην αστυνομικός παρενοχλούσε σεξουαλικά τις πελάτισσες.

Ο αδελφός του θύματος χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «φόβο και τρόμο» της περιοχής.

«Ο αδελφός μου , μου είχε πει ότι ζητούσε προμήθεια από τα κέρδη του γυμναστηρίου εν είδη προστασίας, γιατί γνώριζε αστυνομικούς ...» είπε ο Ηλίας Μαρκόπουλος, αποκαλώντας τον κατηγορούμενο "δολοφόνο" σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσης του. Ο μάρτυρας περιέγραψε πως οι πόρτες των σπιτιών του θύματος και του κατηγορούμενου απείχαν μόλις 5 μέτρα και υποστήριξε ότι οι κάμερες που είχε τοποθετήσει ο αδελφός του στο σπίτι του ήταν απλά μια αφορμή για να δημιουργούνται εντάσεις. Όπως είπε, οι δυο τους καβγάδισαν τακτικά γιατί ο κατηγορούμενος δημιουργούσε προβλήματα στους πελάτες του γυμναστηρίου και παρενοχλούσε σεξουαλικά τις κοπέλες .

"Ο δολοφόνος είναι γνωστός στους Αμπελόκηπους ότι τον εμπόδιζε το κατέστρεφε. Ένα δέντρο τον ενοχλούσε το έκοβε...Όλους τους μαγαζάτορες της περιοχής τους τρομοκρατούσε, τζάμπα έπινε καφέ ..." κατέθεσε ο μάρτυρας .

Άλλη εκδοχή για την διαμάχη μεταξύ κατηγορούμενου και θύματος έδωσε ένας γείτονας, υποστηρίζοντας ότι το θύμα “είχε κάνει μαρτύριο τη ζωή του κατηγορουμένου” βρίζοντας τον καθημερινά.

“Αν ο Μάκης εκείνο το απόγευμα δεν ακολουθούσε τον κατηγορούμενο δεν θα γινόταν τίποτα " είπε ο μάρτυρας, ο οποίος υποστήριξε ότι το θύμα ακολούθησε τον κατηγορούμενο, κρατώντας ένα ξύλο .

“Δεν πιάστηκαν στα χέρια. Τον σημάδεψε και του έριξε κανονικότατα. Ήταν ευθεία βολή. Ο Μάκης γονάτισε, έπεσε κάτω και μετά μπρούμυτα. Ενώ υπήρχε μια απόσταση μεταξύ τους 3-4 μέτρα πήγε από πάνω του τον κοίταξε και είδα ένα βλέμμα ικανοποίησης. Και μετά γύρισε και έφυγε σα να μη συνέβη τίποτα” είπε άλλος μάρτυρας.

Ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε λέγοντας ότι θα πάει ο ίδιος στο σημείο του εγκλήματος, προκειμένου να έχει προσωπική άποψη. Η δίκη συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.