ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Ευθύμης Λέκκας: Εκτονώνεται η μετασεισμική ακολουθία

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας σχετικά με την σεισμική ακολουθία του σεισμού των 4,4 ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Σταμάτα.

Οπως είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ έχουν σημειωθεί περίπου 15 μετασεισμοί από χθες το βράδυ, με μέγεθος μέχρι 3 ρίχτερ. «Εκτονώνεται σταδιακά το φαινόμενο» τόνισε ο κ. Λέκκας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι σημαντικό το γεγονός πως μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει διασπορά επικέντρων στην ευρύτερη περιοχή» με άλλα λόγια «δεν έχουμε διάχυση της σεισμικής δραστηριότητας που θεωρητικά θα μπορούσε να ενεργοποιήσει μεγαλύτερα ρήγματα όπως της βόρειας Πάρνηθας ή του Ευβοϊκού».

Ερωτηθείς εάν αποκλείεται νέος σεισμός από το ίδιο ρήγμα, δεν το απέκλεισε καθώς «είναι πάντα στις πιθανότητες» αλλά προσέθεσε πως δεν θα υπερβαίνει τα 4-5 ρίχτερ.

«Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα ρήγματα που δεν ενεργοποιήθηκαν σε προηγούμενη δραστηριότητα, τα οποία όμως δεν μπορούν να δώσουν σεισμό μεγαλύτερο από 4,5 ρίχτερ, είπε ο κ. Λέκκας. «Μπορεί να συνεχιστεί αυτή η δραστηριότητα, αλλά δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου» κατέληξε.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.