ΕΛΛΑΔΑ

Στη Γενεύη

«Έπεσαν» οι υπογραφές για την ίδρυση γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα

Υπογράφηκε σήμερα στη Γενεύη η συμφωνία για την ίδρυση γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα. Τη συμφωνία υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος και η διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη, Δρ Σουζάνα Τζακάμπ.

Με τη συμφωνία αυτή, η συνεργασία του υπουργείου Υγείας της Ελλάδας και του γραφείου του Π.Ο.Υ. Ευρώπης, αναβαθμίζεται σημαντικά. «Η τεχνογνωσία του Π.Ο.Υ. στην εκπόνηση και εφαρμογή πολιτικών δημόσιας υγείας, στις πολιτικές καθολικής κάλυψης με έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή υγείας, είναι σημαντικοί παράγοντες που βοηθούν στο σχεδιασμό, στην νομοθέτηση και στην υλοποίηση των πολιτικών υγείας στη χώρα μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ταυτόχρονα, όπως σημειώνεται, η Ελλάδα, έχει προχωρήσει και εφαρμόσει αποφασιστικά μέτρα στην κατεύθυνση της καθολικής κάλυψης υγείας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. «Σε αυτό το πλαίσιο, η εμπειρία της Ελλάδας και οι πρότυπες πρακτικές της για κάλυψη των αναγκών υγείας προσφύγων, μεταναστών κι άλλων ευάλωτων ομάδων, μπορούν να ενισχύσουν την τεχνογνωσία του Π.Ο.Υ. ,τη συναντίληψη και τις κοινές δράσεις, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο».
«Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τον Π.Ο.Υ., μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για αυξημένο ρόλο του γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή και με διευρυμένο θεματικό περιεχόμενο», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.