MEDIA

ΣΚΑΪ, Star, Alpha, ΑΝΤ1, «Ε» και «Ελληνική Τηλεοπτική»

Έξι τελικά οι φάκελοι των τηλεοπτικών αδειών - Εκτός «κούρσας» το Mega

Έληξε στις 15.00 η προθεσμία για την κατάθεση φακέλων για το διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας που θα διενεργήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας, 6 υποψήφιοι κατέθεσαν φάκελο. Πρόκειται για τον ΣΚΑΪ (την προηγούμενη Τρίτη), το Star, τον Alpha, τον ΑΝΤ1 και το Ε. Αίτηση κατέθεσε και η εταιρεία Ελληνική Τηλεοπτική με εκπρόσωπο τον δημοσιογράφο Μάκη Γιομπαζολιά, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη.

Οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε έως τις 15.00 το μεσημέρι να υποβάλουν τους φακέλους με τα απαραίτητα έγγραφα, παράβολο 30.000 ευρώ και εγγυητική επιστολή 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η προκήρυξη ζητούσε από τα εταιρικά σχήματα ή κοινοπραξίες, τα πλήρη στοιχεία των μετόχων που έχουν ποσοστό από 1% και πάνω. Όσοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις θα πάρουν από μία τηλεοπτική άδεια με τίμημα 35 εκατομμυρίων ευρώ για 10 χρόνια.Ενώ  αν ήταν περισσότεροι από 7 θα γινόταν δημοπρασία.

Εκτός κούρσας έμεινε το Μega, μετά από απόφαση των μετόχων του, σκορπώντας απογοήτευση στους απλήρωτους εργαζόμενους του ιστορικού σταθμού. Πληροφορίες θέλουν ακόμη τους επιχειρηματίες Βρυώνη και Μάρη να καταθέτουν δύο χωριστούς φακέλους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, όποια από τα τωρινά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας δεν καταθέσουν φάκελο, θα πρέπει να κλείσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Περίπου στις 17.30 το απόγευμα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων που κατέθεσαν φάκελο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.