ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε συνάντηση με τον Δημήτρη Καμμένο

Ιερώνυμος: Έχουμε ξεκάθαρη θέση για το Σκοπιανό

Η ονομασία των Σκοπίων και το μείζον θέμα της υπογεννητικότητας απασχόλησαν σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο κατά την συνάντηση που είχαν το πρωί στην Αρχιεπισκοπή.

Στο ζήτημα των Σκοπίων, ο Αρχιεπίσκοπος, μετά και την επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό, έχει στόχο να κινείται με συναίνεση και νηφαλιότητα και όχι με διάθεση παρέμβασης στις πολιτικές εξελίξεις για την αποδοχή του ονόματος «Μακεδονία» ή παραγώγου. «Εσείς είστε κυβέρνηση, εσείς αποφασίζετε» είναι η στάση που υιοθετεί προς την πολιτική ηγεσία. Η θέση του διαμορφώνεται ωστόσο χωρίς να κάνει «βήμα» πίσω ούτε ο ίδιος, ούτε η Ιερά Σύνοδος από την θέση ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε τον όρο «Μακεδονία» και τα παράγωγά του για τη σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι τα θέματα είναι πολλά και καυτά και ότι η σκέψη του βρίσκεται στο Σκοπιανό και στην προσοχή που πρέπει να έχουμε όλοι στην οικογένεια.
«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι «αυτή αποτυπώνεται στο γράμμα που έστειλε η Ιερά Σύνοδος στον Πρωθυπουργό και επίσης η θέση του απεικονίζεται στο γράμμα που στέλνει προς εμένα ο κ. Τσίπρας. Επομένως, έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας, αλλά είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε με πολλή προσοχή και ανησυχία. Αν χρειαστεί να αλλάξει κάτι θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Για το δημογραφικό 

Σχετικά με το δημογραφικό πρόβλημα ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι «οι ερευνητές ισχυρίζονται πως ύστερα από 20 ή 30 χρόνια ο πληθυσμός της πατρίδας μας θα είναι γύρω στα 6.000.000. Βάλτε τη νεολαία που φεύγει και συνεχίζει να φεύγει, τους πληθυσμούς των μουσουλμάνων οι οποίοι όσοι και να φύγουν θα μείνουν πολλοί, την υπογεννητικότητα τη δική μας και τον πολλαπλασιασμό των μουσουλμάνων και σχηματίστε την εικόνα της Ελλάδος ύστερα από 20 ή 30 χρόνια. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολήσει σήμερα και να βοηθήσει η Κυβέρνηση, με τα μέτρα που παίρνει, τις φτωχές οικογένειες και τους πολύτεκνους, ώστε να αντιμετωπιστεί η υπογεννητικότητα»

«Η πολιτεία εμμένει στο καθήκον της» τόνισε ο κ. Καμμένος σημειώνοντας πως «πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση για τα εθνικά ζητήματα και για το θέμα της Μακεδονίας. Το σημαντικότερο είναι να βοηθήσουμε εμείς ως κράτος την Εκκλησία στους άρρηκτους δεσμούς που έχουμε» τονίζοντας πως «το βασικό είναι να βοηθήσουμε το κύτταρο της οικογένειας, ώστε να γεννιούνται πολλά παιδιά και η πολιτεία να στέκεται δίπλα τους, όπως στέκεται η Εκκλησία, με πολλούς τρόπους».

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Καμμένος τόνισε πως «η θέση μας είναι σαφής. Δεν δεχόμαστε κανένα όνομα και κανέναν αλυτρωτισμό. Όχι, μόνο, την ώρα της συμφωνίας, αλλά θα ζητήσουμε διασφαλίσεις και για την επόμενη ημέρα, ώστε να μην ξανασηκωθούν χάρτες, να μην υπάρχει «μακεδονική» Εκκλησία όπως τελευταία έχει εγερθεί αυτό το αίτημα ή για παράδειγμα η «μακεδονική» εθνικότητα στα διαβατήριά τους. Θα περιμένουμε μια συνολική λύση τελική και την οποία πιστεύουμε να στηρίξει ο ελληνικός λαός και συμφωνούμε, τουλάχιστον εγώ προσωπικά, με τη θέση της Εκκλησίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.