ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση μέσω Facebook

Καρανίκας: Εθνολαϊκιστές πατριδοκάπηλοι οι Δεξιοί, αφού τα έδωσαν όλα τώρα πουλάνε εθνικισμό

Επίθεση στους «πατριδοκάπηλους δεξιούς» εξαπολύει ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας με αφορμή το φλέγον θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Μέσω Facebook ο κ. Καρανίκας αναφέρει ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο «τιμόνι της απάτης και της εθνικής υποκρισίας» εδώ και τέσσερις δεκαετίες ενώ τώρα «πουλάει εθνικισμό».

 

Ολόκληρη η ανάρτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού έχει ως εξής: 
«Εθνολαϊκιστές πατριδοκάπηλοι οι Δεξιοί, με την ΝΔ 40 χρόνια στο τιμόνι της απάτης και της εθνικής υποκρισίας. .... Αφού τα έδωσαν όλα τώρα πουλάνε εθνικισμό. Η Δεξιά με Καραμανλή και Μητσοτάκη δημαγωγεί και κοροϊδεύει τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Η πατριδοκαπηλία είναι ένα επάγγελμα αποδοτικό της Δεξιάς. Oσο κι αν κραυγάζουν οι ακραίοι, η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει τη μακεδονική γλώσσα εδώ και 40 χρόνια. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση Γεωγραφικών Ονομάτων».

 

21

 

Στο μεταξύ, ο κ. Καρανίκας στο πρόσφατο κείμενο πολιτικής ανάλυσης με τον τίτλο «Η Δεξιά σε κρίση λόγω του υπαρξιακού της», που ανάρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις σχέσεις μας με το γειτονικό κρατίδιο ότι «τα εθνικά και πατριωτικά αισθήματα γεννιούνται όταν υπερασπίζεσαι την λογική και όχι τον παραλογισμό των μύθων».

Οπως σημειώνει ο ίδιος, «τα εθνικά και πατριωτικά αισθήματα γεννιούνται καθώς παράγεται η πράξη αγάπης για τον τόπο σου με δημιουργικό και συναδελφικό τρόπο μέσα στον γενικότερο περιβάλλοντα χώρο. Αγαπάω την χώρα μου δεν σημαίνει εχθρεύομαι τον περιβάλλοντα χώρο που αναγνωρίζεται ταυτόχρονα μέσα από σχέσεις γειτνίασης και διεθνείς δεσμεύσεις. Μια χώρα δεν την υπερασπίζεσαι όταν συμβάλεις στην αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής, ούτε όταν δεν σέβεσαι στις υφιστάμενες σχέσεις ή την δημιουργία σταθερών σχέσεων».

Σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, «όπως μια χώρα δεν την υπερασπίζεσαι μόνο με τα όπλα, αλλά και με τον πολιτισμό, την αλληλεγγύη, την ισχυρή οικονομία, τις κοινωνικές σχέσεις και την ευημερία, έτσι και την εξωτερική πολιτική δεν την στηρίζεις στην καπηλεία των αισθημάτων, στην περιχαράκωση και τον απομονωτισμό και δεν είναι για δημαγωγίες ούτε για μικροκομματική πολιτική».

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. C.M.G. 22:23 31/01/2018

    Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού

    Δείξε μου τον «επιτελάρχη» σου, να σου ειπώ τι είδους «στρατηγός» είσαι!

  2. SPARTA. 22:22 31/01/2018

    Άτομα σαν τον Καρανίκα δεν έχουν καμία αξία.Αυτά που λέει αξίζει να τα ζυγίσει κανείς μόνο σε αξία σκατών.Ένα κόμμα μπουρδέλο από πρεζάκηδες, προδότες, ανθέλληνες, λακέδες, πούστηδες και πουτάνες.Ένα κόμμα κυριολεκτικά για τον πού..ο μας.Αυτός με άλλα λόγια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

  3. nikan 21:32 31/01/2018

    Ο Καρανίκας λειτουργεί ως απαρατσικ . Όλους αυτούς τους ξερασε η Ιστορία. Είναι. Απαιδευτοι ανίκανοι επικίνδυνοι για τον Λαό. Και το Έθνος. Θα γίνουν Καγκελαριοι (πισω από τα κάγκελα)

  4. Η ελληνική δεξιά πάντως με τέτοιου είδους και επιπέδου άτομα σαν τον Καρανίκα επιθυμεί να αναμετράται, γι αυτό και σιγοντάρισε στην πορεία του τσίρκου των συριζανελ προς στην εξουσία. Ώστε να προβάλει στο τέλος ως σοβαρή (εθνολαϊκιστική) εναλλακτική. Δε σφάξανε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.