ΚΟΣΜΟΣ

«Για εμάς, το κλειδί είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας»

Κομισιόν: Καλωσορίζουμε τα βήματα προόδου στο Σκοπιανό

«H διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας είναι ουσιαστικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» απάντησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βίντερσταϊν σε ερώτηση για το ζήτημα της ονμομασίας της πΓΔΜ.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, εάν η Επιτροπή θεωρεί ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την επιλυση του ονόματος, ο Αλεξάντερ Βίντερστάιν απάντησε: «Η άποψή μας είναι ότι η διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας, συμπεριλαμβανομένης της διαπραγμάτευσης για την εξεύρεση μίας αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, παραμένει ουσιαστική. Καλωσορίζουμε τα βήματα που παίρνουν όλες οι πλευρές για να συμμετάσχουν σε συζητήσεις».

Ο κ. Βίντερσταϊν αρνήθηκε να σχολιάσει πόσο η σημερινή συγκυρία αποτελεί «παράθυρο ευκαιρίας» σημειώνοντας «δεν θέλω να κάνω εικασίες για το αν υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας και πόσο ανοιχτό είναι αυτό» και πρόσθεσε: «Για εμάς, το κλειδί είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.