ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Microsoft: Οι αναβαθμίσεις λογισμικού μπορούν να κάνουν πιο αργούς τους υπολογιστές

H Microsoft έκανε γνωστό ότι οι αναβαθμίσεις λογισμικού που αποσκοπούν στο κλείσιμο των κενών ασφαλείας, τα οποία ανακαλύφθηκαν στις 3 Ιανουαρίου, σχεδόν σε όλους τους κεντρικούς επεξεργαστές, έχουν ως αποτέλεσμα να γίνονται πιο αργοί μερικοί υπολογιστές, τόσο προσωπικοί (PCs) όσο και εξυπηρετητές (servers).

Τα συστήματα που χρησιμοποιούν παλαιότερα τσιπ της Intel, εμφανίζουν αισθητή επιβράδυνση και μείωση της απόδοσής τους, αναφέρεται σε σχετικές δηλώσεις σε ιστολόγιο της Microsoft, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Είναι προφανές ότι ένα «φρένο» στη λειτουργία των υπολογιστών τους είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει να δει ένας χρήστης, πολύ περισσότερο ένα μεγάλο κέντρο δεδομένων που χρησιμοποιεί πολλούς υπολογιστές.

Από την πλευρά της, η Intel αρνείται ότι τα τσιπάκια της μπορούν να επηρεασθούν αρνητικά μετά το «μπάλωμα» των κενών ασφαλείας. Όπως δήλωσε προ ημερών, ένας τυπικός οικιακός ή επιχειρηματικός χρήστης δεν θα διαπιστώσει σημαντική καθυστέρηση στις συνήθεις εργασίες του, όπως το γράψιμο κειμένου, η ανάγνωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή η πρόσβαση σε ψηφιακές φωτογραφίες.

Ακόμα, σύμφωνα με τη Microsoft, η κατάσταση φαίνεται να είναι ακόμη χειρότερη με ορισμένους παλαιότερους επεξεργαστές της Advanced Micro Devices (AMD), ανταγωνίστριας της Intel, καθώς οι αναβαθμίσεις ασφαλείας οδήγησαν σε πλήρες «πάγωμα» μερικούς υπολογιστές με τέτοια τσιπάκια. Γι' αυτό, η Microsoft γνωστοποίησε ότι σταματά προσωρινά την αναβάθμιση λογισμικού για ορισμένους επεξεργαστές της AMD, προκειμένου να αποφευχθεί η ολοκληρωτική κατάρρευση του υπολογιστ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.