ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Πουλικάκος και Βασίλης Βασιλείου

Ο τρόπος που σώθηκαν οι δυο Ελληνες πιλότοι από την επίθεση των ταλιμπάν

Ασφαλείς σε βρετανική βάση στην Καμπούλ, βρίσκονται δύο Ελληνες πιλότοι, οι οποίοι σύμφωνα με το ΥΠΕΞ είναι σώοι και αβλαβείς. Το ερώτημα πλέον είναι αν υπήρχε και τρίτος Ελληνας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, ο οποίος δεν τα κατάφερε όπως μετέδωσε το BBC.

Η μητέρα και η σύζυγος του ενός εκ των διασωθέντων πιλότων, του Μιχάλη Πουλικάκου μίλησε στην τηλεόραση του Alpha για τις στιγμές τρόμου που έζησε ο κατά τη 12ωρη πολιορκία του ξενοδοχείου αλλά και το πώς σώθηκε ο ίδιος και ο δεύτερος Ελληνα πιλότος, ο κ. Βασιλείου.

«Είχαν σβήσει τα φώτα. Ήταν στον 4ο όροφο. Τελικά, ο Μιχάλης μπήκε μέσα στη μπανιέρα, έβαλε και δυο μαξιλάρια…», είπε η μητέρα του Μιχ. Πουλικάκου.

Οπως είπε η σύζυγός του, ο πιλότος σώθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε, λόγω αλλαγής δωματίου.

«Είχε αλλάξει δωμάτιο, από τον 5ο όροφο όπου έγινε το μεγάλο μακελειό, τον είχαν βάλει στον 4ο. Στο δωμάτιο όπου αρχικά έμενε ο σύζυγός μου ήταν καμμένοι και σκοτωμένοι όλοι», είπε η Μαρία Πουλικάκου.

Την ώρα που οι ένοπλοι μπήκαν στο ξενοδοχείο, ο Μιχάλης Πουλικάκος ήταν στο λόμπι. «Στις 06:25 μου λέει «γίνεται μάχη εδώ, για την ώρα είμαι καλά αλλά ίσως χάσουμε την επαφή». Μου έλεγε ότι ακούει πυροβολισμούς, εκρήξεις. Βρισκόταν στο λόμπι την ώρα της επίθεσης και πέρασε μέσα από τις εκρήξεις και τις σφαίρες για να φτάσει στο δωμάτιο του».

Βασιλείου: Κρύφτηκα κάτω από το κρεβάτι
Ο έτερος Ελληνας πιλότος, ο Βασίλης Βασιλείου, μιλώντας στο Star περιέγραψε πώς σώθηκε χάρη στα αντανακλαστικά του.

Οπως διηγείται, βρίσκονταν στον 5ο όροφο, όπου επιτέθηκαν οι Ταλιμπάν, σκορπίζοντας τον θάνατο. Οταν άκουσε τους πυροβολισμούς, αμέσως έσβησε τα φώτα του δωματίου του.

«Είδα τους σεκιούριτι να τρέχουν προς το βουνό, περίπου 10 άτομα», λέει. Στη συνέχεια, περιγράφει πως ανενόχλητοι οι τρομοκράτες έφτασαν στο δωμάτιό του. Πρώτα, έσπασαν την πόρτα του διπλανού δωματίου, ώστε να μπορούν να παρατηρούν και να «χτυπάνε» στην πλατεία. Στη συνέχεια μπήκαν στο δικό του δωμάτιο. Στα λίγα δευτερόλεπτα που μεσολάβησαν, εκείνος αντέδρασε μα θαυμαστή διαύγεια. Αρχικά άνοιξε την μπαλκονόπορτα για να νομίσουν οι τρομοκράτες πως είχε πηδήξει από το μπαλκόνι.

«Μετά αναποδογύρισα ένα από τα δυο κρεβάτια, έβαλα το στρώμα στην πόρτα, άφησα το επίστρωμα κάτω και πήρα το μονό κρεβάτι, ξάπλωσα στο πάτωμα και το κρατούσα 10 πόντους από το έδαφος».

Οι τρομοκράτες μπήκαν και στο δωμάτιό του. Αλλά για καλή του τύχη, πυροβόλησαν το δεύτερο κρεβάτι που υπήρχε στο δωμάτιο και όχι εκείνο που κρυβόταν ο Έλληνας πιλότος.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.