ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Πέφτει η θερμοκρασία, βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Κυριακή. Από το βράδυ και τα βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και βαθμιαία επέκταση των φαινομένων κατά τη διάρκεια της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένουμε σήμερα.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά και μετά το απόγευμα και σε βόρειες ημιορεινές περιοχές.

Παράλληλα, ενισχυμένοι θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 8 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 10 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 12 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Ανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, όπου τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά στο Βορειοδυτικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές από το απόγευμα και αργότερα παροδικές καταιγίδες αναμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί 6 μποφόρ, με βαθμιαία στροφή τους κατά τη διάρκεια της νύκτας σε βορειοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές από το μεσημέρι και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες αναμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες αυξημένη θα είναι η υγρασία με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.