ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του Eurogroup…

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης από το Κίνημα Αλλαγής

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, μετά από τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό και για θέματα Οικονομίας, εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή και την τελευταία ανακοίνωση του Eurogroup για την χώρα μας.
«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χαιρετίζουν τις πρόσφατες δηλώσεις Χουλιαράκη με τις οποίες αναγνωρίστηκε η διάσωση της χώρας από την άτακτη χρεοκοπία με τα μνημόνια και τον καλωσορίζουν στο club. Σημειώνουν με ικανοποίηση τις φιλότιμες προσπάθειες Τσακαλώτου να προετοιμάσει το κόμμα του για τη μείωση του αφορολόγητου από το 2019.Υπογραμμίζουν εξάλλου με έμφαση ότι με αυτό τον τρόπο παρακάμπτονται δυσάρεστες και περιττές συζητήσεις για την περικοπή των συντάξεων κατά 1,8 δις το 2019», λένε στο ΠΑΣΟΚ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Παύλο Χρηστίδη, μάλιστα, να δηλώνει για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι έδωσε τα διαπιστευτήριά του στους δανειστές και τώρα προσπαθεί με διαρροές να διαψεύσει τους χιλιάδες πλειστηριασμούς που συμφώνησε. «Τον έχουν καταλάβει όλοι, εκτός ίσως από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους ξεκίνησε το μασάζ για την πιθανή μείωση του αφορολόγητου από το 2019», λέει.
Με αφορμή το Eurogroup, πάντως, στην Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ‘καλωσορίζουν’ την απ’ ευθείας υπαγωγή 14 ΔΕΚΟ στο Υπερ-Ταμείο και υπενθυμίζουν στα Κράτη-Μέλη της Ευρωζώνης ότι όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας βρίσκεται υπό τον έλεγχο τους για 99 χρόνια, ενώ θεωρούν δείγμα καλής θέλησης της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι η πώληση της ΔΕΗ γίνεται με ευθύνη της Κομισιόν προκειμένου αυτό να αποτελέσει οδηγό και για τις άλλες αποκρατικοποιήσεις. Μιλούν για ‘θαυμασμό’ τους για την νομοθέτηση μέτρων για 1000 πλειστηριασμούς ακινήτων εβδομαδιαίως, για προεξόφληση αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά και για ανάληψη της υποχρέωσης να μεταφέρουν στις Κυβερνήσεις τους την εκτίμηση ότι «μπορούν να προβάλουν όποιες αξιώσεις θέλουν έναντι της Ελλάδας όσο υπάρχει ακόμα Κυβέρνηση Τσίπρα γι’ αυτό και πρέπει να τη στηρίξουν με κάθε τρόπο».
Την ίδια ώρα, στο Ποτάμι, διαβάζοντας την ανακοίνωση του Eurogroup, μιλούν για ‘αποτύπωση’ της κυβερνητικής ανικανότητας και του προβλήματος της χώρας. Επαναβεβαιώνοντας οι υπουργοί Οικονομικών τη σημασία ενός φιλόδοξου και συνεκτικού αναπτυξιακού σχεδίου, ελληνικής ιδιοκτησίας, στη Σεβαστουπόλεως κάνουν λόγο για ευρωπαϊκή απαίτηση για κάτι που θα έπρεπε η χώρα να κάνει από την πρώτη στιγμή της κρίσης, να καταρτίσει ένα δικό της αναπτυξιακό σχέδιο εξόδου από αυτήν. «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αποδειχθεί ανίκανη να το καταρτίσει. Έχει άλλες προτεραιότητες. Χτίζει το δικό της σύστημα και είναι καλή μόνο στο να βάζει φόρους και να εφαρμόζει πιστά τα μέτρα που της υπαγορεύονται», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.