ΚΟΣΜΟΣ

Αυξημένα περιστατικά το τελευταίο διάστημα

Σιγκαπούρη: Γιατροί αφαίρεσαν παράσιτο τριών μέτρων από τον πρωκτό άντρα

Ένα τυχαίο τεστ, αποκάλυψε την ύπαρξη ενός «τέρατος» στο σώμα ενός άντρα... Δεν είχε κανένα σύμπτωμα, δεν ένιωθε την παραμικρή ενόχληση, δεν παρουσίασε απολύτως τίποτα, ώστε να δικαιολογείται η παρουσία ενός τόσο μεγάλου «ξένου σώματος». Και όμως, οι γιατροί διαπίστωσαν κάτι παράξενο στον πρωκτό ενός άντρα στη Σιγκαπούρη, με συνέπεια να οδηγηθεί σε επέμβαση. Το αποτέλεσμα άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Ένα παράσιτο μήκους τριών μέτρων βρισκόταν -προφανώς επί χρόνια, στον πρωκτό του άντρα, ο οποίος δεν είχε να παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα ή ενόχληση.

Οι γιατροί του νοσοκομείου στη Σιγκαπούρη έμειναν έκπληκτοι από το μέγεθος της «ταινίας», αλλά και από το γεγονός ότι ο ασθενής δεν είχε συμπτώματα. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που παρακλούθησε την περίπτωση του άντρα, θα μπορούσε να έχει ήδη χάσει τη ζωή του.

 

7
Ο επικεφαλής του Μικροβιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου της Σιγκαπούρης, δήλωσε ότι πιθανότατα το παράσιτο να μεταφέρθηκε στον οργανισμό του άντρα από κάποιο ψάρι, το οποίο να μην είχε ψηθεί πολύ καλά. Ταινίες έχουν εντοπιστεί σε διάφορα ψάρια και ιδιαίτερα σε σολομούς.

Ο ασθενής υπέστη κρίση πανικού όταν διαπίστωσε τι είχε μέσα του, όπως τόνισε ένας από τους γιατρούς που συμμετείχαν στην επέμβαση για την αφαίρεση του σχεδόν τριών (2.8) μέτρων παρασίτου.

Το περιστατικό καταγράφηκε το 2016, οι γιατροί ωστόσο εξασφάλισαν την άδεια του ασθενούς προκειμένου να δημοσιεύσουν την υπόθεση, καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισαν αυξημένα περιστατικά με παράσιτα σε ανθρώπινους οργανισμούς, τα οποία αποκτήθηκαν από την κατανάλωση ακατάλληλα ψημένων -κυρίως- ψαριών.

Τα συνηθισμένα συμπτώματα είναι αίσθημα κόπωσης, πόνοι στην κοιλιά και δυσκοιλιότητα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.