ΕΛΛΑΔΑ

Σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Πα.Πει για την έκδοση αδειών διαμονής των μεταναστών

Προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, με αντικείμενο τη μετάβαση του υπουργείου στην πλήρη ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την παροχή επιστημονικής και τεχνολογικής υποστήριξης για την έκδοση αδειών διαμονής των μεταναστών στη χώρα.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, 'Αγγελος Κότιος, παρουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Κλάπα, του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου, Γρηγορίου Χονδροκούκη, της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου, Μαρίας Βίρβου, και του επιστημονικά υπεύθυνου του Πανεπιστημίου, Γεώργιου Τσιχριντζή.

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός, η εφαρμογή του προγράμματος που θα έχει διάρκεια δώδεκα μήνες θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση αλλά και στην αντικειμενικότητα των διαδικασιών για την έκδοση των αδειών διαμονής των νομίμων μεταναστών στη χώρα.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Το όφελος μιας τέτοιας συνέργειας είναι προφανές και λογικό. Τα πλουσιοπάροχα συντηρούμενα από το κράτος ΑΕΙ πρέπει να παρέχουν τις επιστημονικές υπηρεσίες τους και την τεχνογνωσία τους στην κεντρική διοίκηση σε όλου τους τομείς. Αναρωτιέμαι όμως, πώς είναι δυνατόν ένας δημόσιος φορέας, το ΠΑ.ΠΕΙ., να υπογράφει «προγραμματική σύμβαση» με το υπουργείο που είναι ο άμεσος επόπτης του, το ΥΠΕΠΘ, και ελέγχει/εγκρίνει, εκτός των άλλων και τη νομιμότητα των συμβάσεων που το ΑΕΙ συνάπτει. Ή αλλιώς, το Υπουργείο συνάπτει σύμβαση με έναν υφιστάμενό του οργανισμό για παροχή υπηρεσιών. Δεν μπορούν να γίνουν όλα αυτά χωρίς τέτοιες δεσμευτικές ενέργειες; (νομικά οι συμβάσεις είναι απολύτως δεσμευτικές). Ή μήπως έτσι υπάρχει τρόπος μεγαλύτερου οικονομικού οφέλους για τους συμμετέχοντες (φυσικά πρόσωπα) στην όλη διαδικασία τοιουτοτρόπως; Ένα απλό αίτημα του υπουργείου προς το ΑΕΙ δεν αρκούσε; Και γιατί παρουσιάζεται στα ΜΜΕ η συμφωνία σαν να επρόκειτο για διακρατική τουλάχιστον σύμβαση;

  2. SPARTA. 21:11 23/01/2018

    Όλα τα ευνοικά μέτρα σε αυτή την άθλια χώρα αφορούν τους μετανάστες και όλα τα αρνητικά και φορολογικά μέτρα αφορούν μόνο τους ρημαγμένους από τα μνημόνια Έλληνες.Αυτή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει καταντήσει την Ελλάδα σε μπουρδέλο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.