ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΜΕΔ

Συνάντηση Πικραμμένου-Γεννηματά για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση

Το πρόσφατο ψηφισθέν από τη Βουλή  νομοθετικό πλαίσιο της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του προέδρου του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), Παναγιώτη Πικραμμένου, με την    επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος κατά την συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά, συνοδευόταν από το  γενικό γραμματέα  και τον εκτελεστικό γραμματέα   του ΟΠΕΜΕΔ Νικόλα Κανελλόπουλο  και Δημήτριο Μάντζο, αντίστοιχα.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η διαμεσολάβηση και ειδικά μετά την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε διεξοδικά για τις επιφυλάξεις του ΟΠΕΜΕΔ αναφορικά με το νέο νομοθετικό καθεστώς της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης. Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Πικραμμένος,   ο «Οργανισμός παραμένει σταθερά υπέρ υποχρεωτικών μεθόδων επίλυσης των ιδιωτικών διαφορών, με τρόπο όμως που θα προάγει τα πραγματικά συμφέροντα των πολιτών, χωρίς περιττό κόστος και καθυστερήσεις που μπορούν να προκαλέσουν παρέλκυση της δίκης».

Από την πλευρά της η Φώφη  Γεννηματά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, αφού  άκουσε τις θέσεις   του ΟΠΕΜΕΔ  στο επίμαχο θέμα της διαμεσολάβησης,  «επιβεβαίωσε ότι, τόσο η ίδια όσο και η παράταξή της, εξακολουθούν να υποστηρίζουν ενεργά τη διαμεσολάβηση, ως έναν βαθιά κοινωνικό θεσμό, που μπορεί να συμβάλει όχι μόνο στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης αλλά και ευρύτερα στην εμπέδωση μιας νέας, συναινετικής κοινωνικής νοοτροπίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.