ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν 6 υποθέσεις κλοπών

Συνελήφθησαν δύο άνδρες για ληστείες σε πεζούς στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Δύο άνδρες, ηλικίας 34 και 36 ετών, συνελήφθησαν, στην περιοχή του Ζωγράφου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καισαριανής, κατηγορούμενοι για ληστείες σε βάρος πεζών στην Πανεπιστημιούπολη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά από έξαρση ληστειών σε βάρος πολιτών, οι οποίοι περπατούσαν στην Πανεπιστημιούπολη, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 26 Ιανουαρίου, οι δράστες πλησίασαν 20χρονο αλλοδαπό και προσπάθησαν να τον ληστέψουν. Ο νεαρός, όμως, αντιστάθηκε και τότε αστυνομικοί της ειδικής ομάδας που περιπολούσαν αντιλήφθηκαν τους δράστες, τους καταδίωξαν και τους ακινητοποίησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες, τις τελευταίες ημέρες, μαζί με ακόμη έναν συνεργό τους ο οποίος αναζητείται, εντόπιζαν τα θύματά τους μέσα στην Πανεπιστημιούπολη και είτε προφασιζόμενοι τους αστυνομικούς, είτε αποσπώντας την προσοχή τους με διάφορα τεχνάσματα, τους ακινητοποιούσαν και στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριού τους αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σουγιάς, κατσαβίδι, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ένα πορτοφόλι και άλλα κλεμμένα αντικείμενα. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις ληστειών και μία απόπειρα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, ενώ τα θύματα αναγνώρισαν τους δράστες.

Σημειώνεται, ότι ο ο 34χρονος είχε συλληφθεί και άλλη φορά για ληστείες και κλοπές, ενώ ο 36χρονος για κλοπές, ναρκωτικά και παράνομα παιχνίδια.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.