Neo

Στην Τουρκία η Άννα

Την Τουρκία επισκέφθηκε η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου, συμμετέχοντας μαζί με ομάδα ακαδημαϊκών, πολιτικών, διπλωματών, εκπροσώπων Think Tanks και δημοσιογράφων από πολλές χώρες, σε ειδική ενημερωτική επίσκεψη, την οποία διοργάνωσαν από κοινού το Ίδρυμα Robert Bosh, το Center for Liberal Studies και το ΔΙΚΤΥΟ.
Στόχος του προγράμματος συναντήσεων, μεταξύ των οποίων ήταν αυτή με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Τουρκίας Μεχμετ Σισμέκ, τον υπουργό ευρωπαϊκών υποθέσεων και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. Ομέρ Τσελίκ, τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιούλ και τους πρώην Πρωθυπουργούς Αχμέτ Νταβούτογλου και Αλί Μπαμπακάν, ήταν η μελέτη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας με δεδομένη την «παύση» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Το σχέδιο της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., άλλωστε, έχει υποχωρήσει εξαιρετικά και από πλευράς κυβέρνησης υπάρχει μια αντιφατική ρητορική, η οποία αφενός επιμένει για την «Τουρκία της Ευρώπης» και από την άλλη επιτίθεται μετωπικά στις ευρωπαϊκές χώρες και τις ευρωπαϊκές πολιτικές.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Davutoglou

Gioul

Vartholomaios

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. αρης 7:30 17/01/2018

    έμεινε από αυγά?

  2. dimitris 21:47 16/01/2018

    Βέβαια η Αννούλα της Κοζάνης πάντα ήταν γύρω και μέσα στα Think Tanks και τις λέσχες.

  3. diogenis 14:25 16/01/2018

    Η μόνη ίσως ελληνίδα πολιτικός που έχει τη δυνατότητα να κάνει τέτοιου επιπέδου συναντήσεις.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.