12/01/2018@17:35
Τας Κεμπάμπ
Υλικά
900 γρ. μοσχάρι σπάλα-ελιά, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκ.
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/3 φλ.ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και πολτοποιημένες (450 γρ.)
½ κ.γ. ζάχαρη
½ φλ. λευκό κρασί
¼- ½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1 φύλλο δάφνης
2 ολόκληρα γαρύφαλλα
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας σε δόσεις, μέχρι να ροδίσει.
Aφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα.
Στο ίδιο ελαιόλαδο που σοτάραμε το κρέας βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το κρασί, το μαϊντανό, την κανέλα, τη ρίγανη, το φύλλο δάφνης,τα γαρύφαλλα και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αφαιρούμε τα γαρύφαλλα από την κατσαρόλα.
Η σάλτσα θα πρέπει να έχει λίγα υγρά. Αν έχουν μειωθεί αρκετά, προσθέτουμε ¼ φλ. ζεστό νερό.
Σερβίρουμε με συνοδεία πουρέ πατάτας ή ρυζιού.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Πώς θα τα φτιάξετε; Υλικά για 4 άτοµα window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεµµυδάκια,
Αυτό το γλυκό τα συνδυάζει όλα σε ένα: Και cheesecake και παγωτό και ζελέ! Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 2 φάκελοι Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ 160
Μπορεί να λείπουν τα αυγά από αυτή την μους αλλά σίγουρα δεν της λείπει η νοστιμιά. Σοκολατένια και με άρωμα εσπεριδοειδών, συνδυάζει το ιδανικά το αβοκάντο με το ρούμι και τον καφέ. Υλικά 2 αβοκάντο ώριμα, λιωμένα στο
Ψάχνετε μια πρωτότυπη συνταγή για ρόφημα για τα κρύα πρωινά ή απογεύματα του χειμώνα; Σας βρήκαμε μια διαφορετική σοκολάτα, με ροζ χρώμα, λαχταριστή και πεντανόστιμη. Θα
Καθώς ο καιρός δροσίζει -με αργούς βέβαια ρυθμούς- αναζητούμε ζεστά ροφήματα. Και τι πιο comfort και χειμωνιάτικο από μια ζεστή σοκολάτα! Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για λευκή ζεστή σοκολάτα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function ()
Πώς μπορεί να γίνει μια ζεστή σοκολάτα ακόμη πιο νόστιμη; Μα με ουίσκι. Μια πολύ ωραία και cozy πρόταση για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Υλικά για 6-8 κούπες: 4 κουτ. της σούπας κακάο σε σκόνη 1 λίτρο γάλα πλήρες
Αυτές τις γιορτές, ο Σωτήρης Ευαγγέλου μας προτείνει να βάλουμε στο τραπέζι μας ένα πικάντικο χοιρινό, όπως το αγαπούν στη Σκανδιναβία, όπου λόγω του κρύου, προτιμούν τις έντονες γεύσεις και τα comfort