ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ανάρτηση του στο Twitter

Θεοδωράκης: Ο Τσακαλώτος συνεργάζεται με τον Καμμένο και επικρίνει τον Μακρόν!

Αιχμές άφησε ο Σταύρος Θεοδωράκης -μέσω Twitter- για το άρθρο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη γαλλική εφημερίδα Le Monde στα οποία επικρίνει τη συνεργασία του Εμμανουέλ Μακρόν με τη γαλλική κεντροδεξιά.

«O κ. Τσακαλώτος στην Αθήνα συνεργάζεται και συναγελάζεται με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου και στη Monde επικρίνει τον Εμμανουέλ Μακρόν που ενώνει κεντροαριστερούς και κεντρoδεξιούς μεταρρυθμιστές. O tempora o mores! (σ.σ. Ω καιροί, ω ήθη)» σχολίασε δηκτικά στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού.

 

04

 

Τι αναφέρει το άρθρο Τσακαλώτου

«Ο πρόεδρος Μακρόν προσπάθησε να δημιουργήσει τη Γαλλία έναν συνασπισμό «ουράνιου τόξου» που εκτείνεται από την Κεντροαριστερά ως την Κεντροδεξιά, εν μέρει για να ενισχύσει το σημαντικό ευρωπαϊκό εγχείρημά του. Υπάρχει ένα ζήτημα ως προς το βαθμό στον οποίο ένας τέτοιος συνασπισμός μπορεί να εξαχθεί και να αναπτυχθεί σε κάποιο διαφορετικό ευρωπαϊκό περιβάλλον. Υπάρχει όμως και το ζήτημα του κατά πόσο αυτό είναι επιθυμητό» δηλώνει χαρακτηριστικά στο άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών.

«Η Δημοκρατία», προσθέτει, «τροφοδοτείται από πολιτικές, ιδεολογικές και κοινωνικές διαφορές. Παραδοσιακά, η Κεντροαριστερά και η Κεντροδεξιά διαφωνούν τόσο για τον βαθμό στον οποίο είναι αναγκαίος ο αναδιανεμητικός ρόλος του φορολογικού συστήματος όσο και για την αναγκαιότητα και το εύρος των δημόσιων επενδύσεων και των δημόσιων αγαθών. Ο φόβος είναι ότι οι συμμαχίες τύπου ‘’ουράνιου τόξου’’, ειδικά εάν αποκτήσουν μόνιμα χαρακτηριστικά και δεν προκύπτουν μόνο ως αναγκαιότητα σε μια συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, αποκόπτουν το οξυγόνο τέτοιων πολιτικών συζητήσεων οι οποίες όμως είναι πολύ αναγκαίες για μια ζωντανή Δημοκρατία».

Συνεργάτες Τσακαλώτου: Καλό θα ήταν να διαβάσει πριν τουιτάρει 

«Πόσο χρήσιμο θα ήταν να διαβάσει πριν τουιτάρει ο κύριος Θεοδωράκης ή/και οι συν αυτώ» σχολίασαν συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σχετικά με tweet που ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του ο επικεφαλής του Ποταμιού, για το άρθρο του υπουργού στην εφημερίδα Le Monde.

Προσέθεσαν δε, ότι πόσο πιο σημαντικό θα ήταν να συμβάλει με την άποψή του, εάν διαθέτει κάποια, στην συζήτηση που έχει ανοίξει στην Ευρώπη για το μέλλον της Ευρώπης. Καταλήγοντας δηκτικά, πως «τα tweets τα παίρνει το ποτάμι, η συζήτηση μένει».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.