ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετική εισήγηση προς το Eurogroup της Δευτέρας

EuroWorking Group: «Κλείνει» η γ' αξιολόγηση - Στα 6,7 δισ. ευρώ η δόση

Θετική θα είναι η εισήγηση του EuroWorking Group στο Eurogroup της Δευτέρας για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης, τον οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης του EWG συζητήθηκε η έκθεση των θεσμών για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων από την ελληνική πλευρά και «άναψε» το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Στο Eurogroup της Δευτέρας, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα κάνουν μια πολιτική δήλωση, επισημοποιώντας την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης

Το ποσό της δόσης που θα λάβει η Ελλάδα ανέρχεται στα 6,7 δισ. ευρώ και κατανέμεται ως εξής: 3,3 δισ. ευρώ για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας για το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2018, 1,5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες και 1,9 δισ. ευρώ για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος (cash buffer).
Η πρώτη εκταμίευση αναμένει να λάβει χώρα το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου και αφού ολοκληρωθούν οι συνήθεις διαδικασίες έγκρισης από τα εθνικά Κοινοβούλια των κρατών-μελών και λάβει την επίσημη έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη «Καθημερινή», οι σύμβουλοι των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν ότι έχουν ολοκληρωθεί 89 από τα 113 προαπαιτούμενα. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να υλοποιηθούν, για την εκταμίευση των δόσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.