ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη «βάρβαρη στρατιωτική επίθεση» της Τουρκίας στην επαρχία Αφρίν της Συρίας, καταγγέλλει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Την απερίφραστη καταδίκη του για την βάρβαρη, όπως την χαρακτηρίζει, στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων μαχητών του YPG στην επαρχία Αφρίν, εξέφρασε ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως τονίζει στη γραπτή του ανακοίνωση, «η στρατιωτική αυτή επιδρομή πλήττει βάναυσα την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και παραβιάζει πλήρως τις αρχές του ΟΗΕ και κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας, ενώ δυναμιτίζει περαιτέρω το κλίμα στην περιοχή, προκαλώντας κινδύνους ευρύτερων αποσταθεροποιήσεων και πολεμικών τυχοδιωκτισμών».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάνει λόγο για σκληρό πολιτικό κατεστημένο στην Τουρκία το οποίο επιβεβαιώνει τον προκλητικό επεκτατισμό του.

«Εκφράζουμε αυτήν την ώρα την βαθιά αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζόμενο κουρδικό λαό και την πλήρη στήριξή μας στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. Αυτήν την ώρα της σκληρής δοκιμασίας του ο κουρδικός λαός μετράει τους πραγματικούς φίλους του, βλέπει αυτούς που αγωνίζονται για αρχές και δικαιώματα και μπορεί να καταλάβει την βαθιά υποκρισία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και τα ευκαιριακά παιχνίδια τους. Κατανοεί ότι τίποτα δεν θα του χαριστεί και από κανέναν και πως το κύριο όπλο του είναι η ενότητα και ο ανυποχώρητος αγώνας του» αναφέρει μεταξύ άλλων ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Η Ελλάδα καλείται αυτές τις στιγμές να καταδικάσει ευθέως, κατηγορηματικά και απερίφραστα την τουρκική εισβολή στο Αφρίν, αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης και καλεί «την κυβέρνηση να αποκαταστήσει αμέσως διπλωματικές σχέσεις με την Συρία και να στηρίξει πλήρως την απειλούμενη εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Συρίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.