ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανία θα το ζητήσει μυστικά

Times: Η ΕΕ αναμένει ότι θα υπάρξει παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit

Παράταση στη μεταβατική περίοδο για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένουν οι διαπραγματευτές των Βρυξελλών, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times. Μάλιστα, το αίτημα αναμένεται ότι θα υποβληθεί μυστικά, καθώς η δημοσιοποίησή του ενδέχεται να πυροδοτήσει ανταρσία σε βουλευτές και υπουργούς της ευρωσκεπτικιστικής πτέρυγας.

Με βάση τα χρονοδιαγράμματα, η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ΕΕ στις 29 Μαρτίου 2019. Μέχρι το Μάρτιο θα πρέπει να συμφωνήσει τους όρους της μεταβατικής περιόδου. Τυχόν παράταση της περιόδου των 21 μηνών προκαλεί αντιδράσεις, καθώς αφενός η Βρετανία θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα χρήματα στον κοινοτικό προϋπολογισμό και αφετέρου θα δεσμεύεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο, χωρίς λόγο σε αποφάσεις.

Δεν θα είναι έτοιμη η νέα εμπορική συμφωνία 

Οι ευρωπαίοι διαπραγματευτές θεωρούν ότι δεν θα είναι έτοιμη μια εμπορική συμφωνία Μεγάλης Βρετανίας  - Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το τέλος του 2020. Ως εκ τούτου, θα χρειαστεί μεγαλύτερη μεταβατική περίοδος για να αποφευχθεί το σενάριο της αστάθειας στις βρετανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Η ευρωπαϊκή πλευρά θεωρεί ότι το αίτημα θα αφορά σε παράταση μέχρι το 2022, λίγο πριν τις γενικές εκλογές. Το διάστημα αυτό θα δώσει χρόνο στις διαπραγματεύσεις αλλά και στην επικύρωση της συμφωνίας από 38 εθνικά και περιφερειακά κοινοβούλια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.