ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΟΔΔΗΧ ανεβάζει στροφές για την επόμενη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές

Ξεκίνησαν οι επαφές για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου

Με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να βρίσκονται σε πολυετή χαμηλά, ο ΟΔΔΗΧ ανεβάζει στροφές για την επόμενη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές που θα γίνει αμέσως μετά το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου και εφόσον κλείσει και τυπικά η εκκρεμότητα της γ' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη γίνονται βολιδοσκοπήσεις στην αγορά ενώ η διαδικασία θα κινηθεί αποφασιστικά στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, πάντα υπό την προϋπόθεση των ομαλών εξελίξεων.
Η νέα έκδοση αφορά 7ετές ομόλογο, όπως εξάλλου είχε γράψει το newmoney.gr ήδη απ' τον περασμένο μήνα. Κάτι που ενίσχυσε χθες με δηλώσεις του κυβερνητικός αξιωματούχος που μίλησε στο Reuters για τις προθέσεις και το σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου ώστε να δημιουργηθεί ως τον Αύγουστο ένα «μαξιλάρι» 19 δισ ευρώ. Στόχος της επερχόμενης έκδοσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι η άντληση 3 δισ ευρώ περίπου. Εφόσον αυτά συγκεντρωθούν μάλιστα και από νέους επενδυτές, τότε το σήμα θα θεωρείται θετικό, φυσικά μαζί με το επιτόκιο που θα κλειδώσει.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.