ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου

Από αύριο οι αιτήσεις για το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Ξεκινάει αύριο, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή των δικαιούχων στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idika.gr/kot/.

Οι αιτήσεις ξεκινούν αύριο για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, που υπάγονται στην πρώτη κατηγορία δικαιούχων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ενδιαφερόμενοι θα χρησιμοποιούν  τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων, TAXISnet, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για να μπαίνουν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν την αίτηση.

Δύο κατηγορίες δικαιούχων

Οι δικαιούχοι ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο διακρίνονται σε δύο κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ Α), περιλαμβάνονται οι δικαιούχοι Κοινωνικού  Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι οποίοι έχουν έκπτωση έως 70% στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στη δεύτερη κατηγορία (ΚΟΤ Β) περιλαμβάνονται οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και η έκπτωση φτάνει το 35%.

Η πλατφόρμα θα έχει δυο διαφορετικά πεδία για τις αιτήσεις ανάλογα με την κατηγορία.

Αύριο, Πέμπτη, θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ Α), ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία και για τη δεύτερη (ΚΟΤ Β). Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος μέχρι την 30η Απριλίου, κατά την οποία όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν το χρόνο να υποβάλουν τη νέα αίτηση ένταξης, με βάσει τα νέα στοιχεία, ακόμα κι αν υπάγονται ήδη στο ΚΟΤ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.