ΚΟΣΜΟΣ

«Προδοσία να μην συμβεί»

Μπόρις Τζόνσον: Η αποτροπή του Brexit θα ήταν καταστροφική

Το ενδεχόμενο αποτροπής του Brexit είναι καταστροφικό, τόνισε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, εγκαινιάζοντας τις παρεμβάσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου για το «δρόμο προς το Brexit».

Ο Τζόνσον προειδοποίησε ότι οι 17,4 εκατομμύρια πολίτες που ψήφισαν για να φύγουν από την ΕΕ αντιμετωπίζουν μια καταστροφική και μη αναστρέψιμη προδοσία, εάν πετύχουν οι προσπάθειες να ανατραπεί η ψήφος τους.

«Δεν μπορούμε και δεν θα το αφήσουμε να συμβεί» τόνισε σε ομιλία του, όντας ο πρώτος από τους υπουργούς που μετέχουν στο εγχείρημα. Στόχος των παρεμβάσεων θα είναι να εμπνεύσουν ελπίδα και όχι φόβο στους πολίτες, ενόψει της επικείμενης αποχώρησης από την ΕΕ.
Ωστόσο, τα σχόλιά του περί προδοσίας πυροδότησαν σχόλια για τις παλαιότερες δηλώσεις του Τζόνσον, όταν πρωτοστατούσε στην καμπάνια υπέρ της αποχώρησης.

«Φοβάμαι ότι ορισμένοι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο αποφασισμένοι να σταματήσουν το Brexit, να ανατρέψουν την ψήφο στο δημοψήφισμα και να μπερδέψουν τη βούληση του λαού. Πιστεύω ότι αυτό θα ήταν ένα καταστροφικό λάθος, που μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμο συναίσθημα προδοσίας. Δεν μπορούμε και δεν θα το αφήσουμε να συμβεί» τόνισε.

Ωστόσο, ανέφερε, η αποχώρηση από την ΕΕ θα ήταν επιτυχημένη μόνο όταν η κυβέρνηση πείσει αυτούς που έχουν ανησυχίες για την απόφαση, σημειώνοντας ότι το Brexit δεν συνδέεται με το φόβο, αλλά με την ελπίδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.