ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Χοιρινή πανσέτα με σάλτσα BBQ

Panseta

 

Υλικά

Για τις πανσέτες

  • 800 γρ. πανσέτα σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 50-100 ml ούζο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κούπα κέτσαπ
  • 4 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κρεμμύδι ή 2 μικρά
  • 2 σκ. σκόρδο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε τις πανσέτες, τις αλατοπιπερώνουμε καλά και τις σοτάρουμε σε πολύ καυτό τηγάνι που μπαίνει μετά στον φούρνο για να πάρουν καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές για τουλάχιστον 4-5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι τις πανσέτες και στραγγίζουμε τα πολλά λάδια (το χοιρινό βγάζει πολύ λίπος). Κρατάμε τις μπριζόλες σε ένα μπολ σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο.
  • Στο ίδιο τηγάνι αφού το καθαρίσουμε με λίγο χαρτί κουζίνας σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Όταν το κρεμμύδι πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και μετά από 1-2 λεπτά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.
  • Βράζουμε λίγο ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αδειάζουμε τη σάλτσα μέσα στο κρέας, ανακατεύουμε καλά και αφού στραγγίξουμε τις πανσέτες από τις πολλές σάλτσες τις βάζουμε πάνω σε μία σχάρα τοποθετημένες σε ταψάκι (για να μην λερώσουμε πολύ τον φούρνο).
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά ίσα να πάρει χρώμα η σάλτσα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.