ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λένε Βενιζέλος, Λοβέρδος, Κουτρουμάνης για τη Novartis

«Δείχνουν τα δόντια τους» στο ΠΑΣΟΚ

Εντείνουν την ρητορική τους στην υπόθεση Novartis στο ΠΑΣΟΚ, μη αφήνοντας κανείς εκ των εμπλεκομένων περιθώρια για παρερμηνείες ότι θα είναι ‘εύκολος αντίπαλος’ για οποιονδήποτε.
Την πλήρη νομική αποδόμηση της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, που υπογράφεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ επιχείρησε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καταφερόμενος με σκληρά λόγια εναντίον τους και κάνοντας λόγο για «ακραία θεσμική αθλιότητα». «Επιχειρούν να συγκροτήσουν ένα δικονομικό πλαίσιο που δεν επιτρέπει την επί της ουσίας έρευνα και αφήνει να αιωρούνται χυδαίες συκοφαντίες που εκστόμισαν ανώνυμοι μάρτυρες με εκφράσεις του τύπου ‘εικάζω’, ‘πιθανολογώ’, ‘άκουσα να λέει ο Φρουζής’, δίνοντας ‘προστατευμένες’ καταθέσεις που δεν συνιστούν απόδειξη σύμφωνα με τον ΚΠΔ», λέει μεταξύ πολλών άλλων, προειδοποιώντας ότι «απέναντι σε αυτή τη διαστροφική αντίληψη για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου, πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει αντίδραση εκείνων των πολιτών που υπερασπίζονται τη δημοκρατία και το μέλλον του τόπου». Ζητά μάλιστα ως ‘πρώτη’ πράξη, την άμεση κλήτευση και εξέταση από την προκαταρκτική επιτροπή των τριών 'προστατευόμενων’ μαρτύρων. «Χωρίς αυτό δεν υπάρχει ούτε δημοκρατία ούτε δικαιοσύνη. Υπάρχει μόνο λάσπη και εκφασισμός», καταλήγει.
«Όποιος λέει ανακρίβειες, είτε θα τις ανασκευάζει, είτε θα τον πηγαίνω στα δικαστήρια», δήλωσε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, προαναγγέλλοντας μηνύσεις εκ μέρους του. «Ουδέποτε έχω μιλήσει με τον κ.Φρουζή, παρά μόνο όταν μετά από χρόνια ή μήνες από αυτά που λέει η ψευδομάρτυρας, τον συνάντησα ως Πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοβιομηχάνων Ελλάδος», είπε στον Alpha 9.89 αποδομώντας τους ισχυρισμούς προστατευόμενης μάρτυρος και ξεκαθαρίζοντας πως δεν είχε άλλη επαφή, ούτε καν τηλεφωνική, γιατί δεν τον γνώριζε. Όσο για την «ψευδομάρτυρα» ή «κουκουλοφόρο», όπως την χαρακτήρισε, προειδοποίησε ότι «θα της την βγάλω την κουκούλα και στα ποινικά και στα πολιτικά δικαστήρια», αφού « λέει ότι τον συναντούσα ενώ εγώ δεν τον ήξερα», όπως σημείωσε, μη κρύβοντας τον θυμό του. «Κάνω τον σταυρό μου που η αποκάλυψη αυτής της αθλιότητας συνέπεσε με απουσία μου στο εξωτερικό, γιατί αν ήμουν εδώ, εναντίον συγκεκριμένων ανθρώπων που είπαν συγκεκριμένα πράγματα, δεν ξέρω πώς θα είχα φερθεί», δήλωσε.
Όσο για το έτερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη δικογραφία, τον Γιώργο Κουτρουμάνη, έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα μιλήσει στη Βουλή κατά τη σχετική συζήτηση και εκεί αναμένεται να δώσει σαφές στίγμα της στάσης του στο εξής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.