ΕΛΛΑΔΑ

Καταιγιστικές εξελίξεις

Δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη: «Δεν ξέρω αν υπάρχει ηθικός αυτουργός»

Την ώρα που οι εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη είναι καταιγιστικές, ο δικηγόρος του πατέρα της κ. Απόστολος Λύτρας είναι ξεκάθαρος σε ότι αφορά το πρόσωπο που σκότωσε την 32χρονη κοπέλα. Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο ο άνθρωπος που σκότωσε με μαχαίρι την Δώρα Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών είναι ο Εμμανουήλ Σοροπίδης, ο οποίος έχει προφυλακιστεί.
«Ο δολοφόνος είναι αυτός. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν βρέθηκε dna του δολοφόνου στα νύχια της Δώρας, ότι δεν είναι αυτός ο δολοφόνος, σε καμία περίπτωση. Έχουμε το dna στις χαρτοπετσέτες, έχουμε φωτογραφίες που πήγε και πούλησε το κινητό, έχουμε τα πάντα. Δεν τίθεται θέμα. Τώρα αν υπάρχει ηθικός αυτουργός, αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω. Είμαι ξεκάθαρος ότι δεν υπάρχει άλλος φυσικός αυτουργός. Στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι υπήρχε κι άλλος εκεί, δεν υπάρχουν. Επίσης άλλο η πάλη και άλλο αμύνομαι. Θα πρέπει να δουν πόση ώρα διαρκεί το dna μέσα στα νύχια. Μπορεί να είναι από προηγούμενη ημέρα, από οποιαδήποτε αιτία. Το δείγμα είναι κακής ποιότητος και δεν είναι αρκετής ποσότητας» λέει ο κ. Λύτρας.

Ο δικηγόρος του πατέρας της Δώρας Ζεμπέρη αναφέρεται στα αποτελέσματα της γενικής ανάλυσης dna στα νύχια της 32χρονης κοπέλας, στα οποία δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του καθ' ομολογίαν δράστη. Αντίθετα, εντοπίστηκε γενετικό υλικό άγνωστου μέχρι σήμερα άντρα, εύρημα που ίσως υποδηλώνει ότι η 32χρονη κοπέλα ήρθε σε επαφή και με ένα ακόμη άτομο πριν τη δολοφονία της.
Όπως είχε γίνει γνωστό από την έναρξη των ερευνών, το γενετικό υλικό του κατηγορουμένου είχε βρεθεί σε δύο χαρτοπετσέτες στο χώρο του νεκροταφείου. Στο μπουφάν της Δώρας υπάρχουν γενετικά στοιχεία άνω του ενός ατόμου.

Επίσης, στο σπίτι του ανθρώπου που φιλοξενούσε τον κατηγορούμενο, τον καθ' ομολογία δράστη έχει βρεθεί ένα μαχαίρι, στο οποίο εντοπίστηκαν γενετικά στοιχεία άγνωστου ατόμου τόσο στη θήκη όσο και στη λαβή. Στις χαρτοπετσέτες που είχαν βρεθεί γύρω από το νεκροταφείο βρέθηκε γενετικό υλικό τόσο του δράστη όσο και της Δώρας. Κι αυτό επειδή με αυτές τις χαρτοπετσέτες σκούπισε το αίμα του θύματος.

Σύμφωνα όμως με την επίσημη ανάλυση dna στα νύχια του θύματος, προσδιορίστηκε κύριος γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με το γενετικό τύπο της Δώρας Ζέμπερη. Τα επιπλέον γενετικά στοιχεία που προσδιορίστηκαν δεν μπορούν να αποδοθούν με ασφάλεια σε συγκεκριμένο άτομο. Από την πλευρά του, ο ιακτροδικαστής που έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή, Σωτήρης Μπουζιάνης, ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να πιστοποιήσει ότι ένας μόνο άνθρωπος αφαίρεσε τη ζωή της Δώρας .

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.