ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση

Novartis: Όλα όσα είπαν οι 10 εμπλεκόμενοι στη Βουλή

Ισχυρότατη σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες 10 πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis.

Σε αυτήν φέρεται να εμπλέκονται δύο πρώην πρωθυπουργοί (Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος), ο νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας(Γιάννης Στουρνάρας), ο Ευρωπαίος Επίτροπος (Δημήτρης Αβραμόπουλος), οπρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και άλλοι κεντρικοί πρωταγωνιστές της σημερινής πολιτικής ζωής (Αδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Γιώργος Κουτρουμάνης).

Με το... καλημέρα ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής έθεσαν θέμα ενδεχόμενης εμπλοκής του πρώην υπουργού Υγείας και νυν υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στην υπόθεση της Novartis.

«Ο κ. Κουρουμπλής είναι εμπλεκόμενος; Γιατί δεν έχουμε 11 κάλπες; Δεν έχουμε, γιατί για τον κ. Κουρουμπλή η πρόταση είναι πρόταση συγκάλυψης», ανέφερε ο Μάκης Βορίδης (ΝΔ), υποστηρίζοντας ότι «η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντάσσεται στη σκευωρία, μέρος της οποίας είναι τρεις κουκουλοφόροι μάρτυρες και γι΄αυτό στην πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν διατυπώνονται συγκεκριμένες κατηγορίες».  «Συνεπώς», είπε ο Μάκης Βορίδης, «πρέπει να στηθεί μια κάλπη περί της αρμοδιότητας της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης».

Ο κ. Κουτσούκος από τη ΔΗΣΥ ζήτησε να στηθούν 12 κάλπες -και για τους Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό. Επιπλέον «λείπουν πρόσωπα», όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος -όπως παρατήρησε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Θ. Παπαθεοδώρου- αναφέρεται ως Κ.Π. «λες και είναι ανήλικο». Ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ακόμη ότι δεν αναφέρεται η περίοδος από τον Σεπτέμβριο του 2017, που υπουργός Υγείας είναι ο Ανδρέας Ξανθός και η οποία και δεν εμπίπτει σε παραγραφή. «Δεν θα πάμε έτσι, ούτε πρόκειται να στηθούν κάλπες για να σπιλωθούν πρόσωπα και μετά να τους πούμε συγγνώμη, επιστρέφει ο φάκελος στην Δικαιοσύνη. Αυτά είναι δίκες που γνωρίσαμε στο παρελθόν και έχουν πολύ σκοτεινή ιστορική αναφορά. Θα συζητήσουμε εδώ για όλους και για όλα και πάνω από όλα δεν θα γίνει κανιβαλισμός των θεσμών και κανιβαλισμός των διαδικασιών» κατέληξε ο κ. Παπαθεοδώρου, ενώ ο κ. Κουτσούκος μίλησε για «επιτομή της μεθόδευσης» για την σπίλωση πολιτικών προσώπων.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του Ποταμιού Γ. Αμυράς, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Προανακριτική επιτροπή πρέπει να έχει πλήρεις αρμοδιότητες: «Αυτή η επιτροπή πρέπει να έχει πλήρης ανακριτικές αρμοδιότητες, να φτάσει το θέμα από την αρχή, χωρίς περιορισμούς και χωρίς χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Γιατί βάζετε αριθμούς  στις κάλπες, βάλτε τα ονόματα και από κάτω ένα καταζητείται όπως στην άγρια Δύση. Μία κάλπη μόνο, να αποφασίσουμε για την προκαταρκτική και η προκαταρκτική να πιάσει το νήμα από μηδενική βάση. Τα  πάντα, ποιοι είναι σε λίστες και ποιοι όχι,  ασχέτως αν έχουν παραγραφεί ή όχι τα αδικήματα. Εμείς λένε όλα στο φως. Να δούμε και το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης και της σύνδεσης γιατρών. Πώς όμως θα δούμε την εμπλοκή πολιτικών προσώπων όταν για την περίπτωση Κουρουμπλή η κυβερνητική πλειοψηφία ήδη αποφαίνεται ότι παραγράφεται;».

«Άι στο διάολο»: Η απίστευτη φράση Χριστοδουλοπούλου(;) στη Βουλή ενώ μιλούσε ο Αθανασίου που γράφτηκε στα πρακτικά!

Aπορρίφθηκε το αίτημα για μια κάλπη

Εξάλλου, η Βουλή κατά πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα να στηθεί μια κάλπη για τη Novartis. Προηγήθηκε ψηφοφορία δι εγέρσεως.

Στοιχεία για την κοινοβουλευτική πρακτική σε περιπτώσεις ψηφοφοριών στο παρελθόν για τη συγκρότηση ειδικών επιτροπών προκαταρκτικής εξέτασης, είχε παρουσιάσει νωρίτερα στην Ολομέλεια, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Το 2011 για πρόταση συγκρότησης ειδικής επιτροπής για τους κ.κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη και Γιώργο Αλογοσκούφη για απιστία είχαν στηθεί δύο κάλπες. Στην υπόθεση Βατοπεδίου είχαν στηθεί έξι κάλπες. Για τη λίστα Λαγκάρντ είχαν στηθεί τέσσερις κάλπες.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου κάλεσε την ολομέλεια να λάβει υπόψη το κοινοβουλευτικό προηγούμενο ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για το πώς έχει συνταχθεί η πρόταση και για το ότι πρέπει να αποφασιστεί, με μια κάλπη, μόνο η συγκρότηση επιτροπής.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου είπε επίσης ότι σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος η πρόταση για σύσταση ειδικής επιτροπής και η πρόταση για δίωξη ταυτίζονται και συνεπώς «δεν είναι βεγγέρα» η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, διότι έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο. Επικαλέστηκε και τον Κανονισμό της Βουλής που αναφέρει ότι η πρόταση για άσκηση δίωξης πρέπει να προσδιορίζει με σαφήνεια τις πράξεις ή τις παραλείψεις για να τονίσει ότι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχει στηριχθεί στο διαβιβαστικό της εισαγγελέως στο οποίο έχει δέκα πολιτικά πρόσωπα και περιλαμβάνει και τις πράξεις που πρέπει να ερευνηθούν.

Όσο για τον κ. Κουρουμπλή, η αντιπρόεδρος της Βουλής επισήμανε πως αν κάποιοι βουλευτές -τουλάχιστον 30 βουλευτές- ήθελαν να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες του, θα έπρεπε να την είχαν υποβάλει αντί να κατηγορούν την κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία στηρίχθηκε ακριβώς στο διαβιβαστικό της εισαγγελέως διαφθοράς.

Μια φράση που, σύμφωνα με τη ΝΔ, έχει καταγραφεί στα ανεπίσημα πρακτικά της Βουλής, εμφανίζει την προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου να εκστομίζει ύβρη κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του βουλευτή της ΝΔ Χ. Αθανασίου να πάρει τον λόγο. Την επισήμανε ο Νίκος Δένδιας, δηλώνοντας ότι αναγιγνώσκει απόσπασμα των πρακτικών. Η κ. Χριστοδουλοπούλου ζήτησε να εξαλειφθεί η φράση της και αναγνώρισε ότι όποιος και αν είπε αυτή τη φράση ήταν αστοχία και αγένεια. Ο Χ. Αθανασίου από την πλευρά του εκτίμησε πως επίθεση στο πρόσωπό του προκαλούν «όσα έχει αποκαλύψει για τους προστατευόμενους μάρτυρες».

 

Τι αναφέρει στο υπόμνημά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Παπαγγελόπουλος: Επί Σαμαρά κατακρεουργήθηκε το τεκμήριο της αθωότητας- Το αδίκημα της δωροδοκίας δεν έχει παραγραφεί

Με επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε την ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Εξάλλου, ο ίδιος έκανε μεταξύ άλλων λόγο για ανοίκειους αλλά και γελοίους ισχυρισμούς εκ μέρους του.

«Ως εισαγγελέας τήρησα με τη μεγαλύτερη δυνατή ευλάβεια την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας. Αυτό θα κάνω και τώρα. Όμως κατακρεουργήθηκε από τον κ.Σαμαρά σε βάρος εμού και προστατευόμενων μαρτύρων», είπε ακόμα ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ακόμα: «Στη δήλωσή μου ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του ελληνικού κράτους, δεν αναφέρθηκα στον κ. Σαμαρά»

«Στην επιστολή παραίτησής της η κα Ράικου χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ως κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ακόμα προκαλώντας αίσθηση: «Απειλούνται ευθέως, με σκοπό να τρομοκρατηθούν, δικαστικοί λειτουργοί, μάρτυρες, ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Νωρίτερα και με αφορμή την κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα την ημέρα του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιεί το Μακεδονικό ως άλλοθι. Άλλωστε το ίδιο έκανε και το 1993 όταν έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος συνεχίζοντας την επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά αναρωτήθηκε «τι εννοεί ο κ. Σαμαράς όταν λέει ότι θα μας πάει μέχρι το τέλος; Ελπίζω να μην εννοεί τη φυσική μας εξόντωση. Είναι μέγιστη δημοκρατική εκτροπή οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή, και άλλα που προσιδιάζουν σε μαφιόζικες μεθόδους. Για ό, τι συμβεί σε βάρος εισαγγελέων που έχουν στοχοποιηθεί ακόμα και μια γλάστρα να πέσει στο κεφάλι τους ξέρετε τι θα σκεφτούμε».

Εξάλλου, ο ίδιος ισχυρίστηκε σχετικά με την υπόθεση της Novartis ότι το αδίκημα της δωροδοκίας δεν έχει παραγραφεί.

Στουρνάρας: Βλακώδεις κατηγορίες και αισχρές μαρτυρίες- Αυτά σε λίγο θα ανέβουν σε παραστάσεις στο Δελφινάριο

«Δίστασα προς στιγμήν αν θα ζητούσα να μιλήσω ή θα σας έστελνα υπόμνημα. Αλλά η απουσία μου από το κοινοβούλιο θα μπορούσε να εκληφθεί εσφαλμένως. Είμαι εδώ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία του διοικητή της ΤτΕ. Σκέφτηκα ακόμα και να παραιτηθώ από το αξίωμά μου για να μην θεωρηθεί ότι το χρησιμοποιώ ως ασπίδα προστασίας. Είπε όμως και κάτι ακόμα ότι βρίσκεται στην Βουλή και για έναν προσωπικό λόγο: για να υπερασπιστεί την σύζυγό του η οποία όπως είπε ότι έχει κατασυκοφαντηθεί χυδαία», ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

«Ουδέποτε η MindWork (εταιρεία της συζύγου του) έλαβε αμοιβές υψηλότερες από αυτές της αγοράς. Όλες οι πληρωμές γίνονταν μέσω τράπεζας. Στα 10 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, η Novartis είχε ελάχιστο οικονομικό αποτέλεσμα σε αυτήν», είπε ακόμα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Ζητώ συγνώμη από τη σύζυγό μου για τις επιθέσεις που υφίσταται επειδή είναι παντρεμένη μαζί μου», δήλωσε ο ίδιος.

Φορτισμένος ο Πικραμμένος: «Περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό προς το πρόσωπό μου»

Την… πικρία του φανέρωσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της περιόδου Μαΐου- Ιουνίου 2012 επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, προσκόμισε μια σειρά από στοιχεία, και απευθύνθηκε στο θυμικό των βουλευτών, επισημαίνοντας πόσο μεγάλη ζημιά έχει προκληθεί στο όνομά του. Ο Παναγιώτης Πικραμμένος ζήτησε να φτάσει η υπόθεση ως το τέλος, για να παραδοθεί άσπιλος στην κοινωνία, ενώ αίσθηση προκάλεσε μια εισαγωγική αποστροφή του: «Περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό προς το πρόσωπό μου».

«Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, τώρα όμως κατατρύχομαι από αισθήματα οργής, αγανάκτησης» είπε ο κ. Πικραμμένος και πρόσθεσε με τρεμάμενη φωνή: «Κατηγορούμαι ότι ως ενεργεία δικαστικός λειτουργός δωροδοκήθηκα».

«Είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές αυτές κατηγορίες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να κατηγορείται άδικα και να σπιλώνεται βάναυσα ένας άνθρωπος που υπηρέτησε 40 χρόνια την ελληνική δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Πικραμμένος καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύσκολα προβλήματα: Τεταμένες σχέσεις με δανειστές, κίνδυνο μπλακ άουτ στη χώρα, τεράστιες αναλήψεις καθημερινώς από τα ATM, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» είπε ο συνταξιούχος δικαστικός.  «Έργο μας ήταν να οδηγηθεί η χώρα σε ομαλές εκλογές» τόνισε ο κ. Πικραμμένος.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί» είπε αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της ανώνυμης προστατευόμενης μάρτυρα με τον κωδικό όνομα Αικατερίνη Κελέση «είναι αποκύημα της φαντασίας του μάρτυρα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα διότι επί πρωθυπουργίας μου ουδέποτε καταβλήθηκαν χρήματα ούτε στην ελεγχόμενη ούτε σε καμία άλλη φαρμακευτική εταιρεία. Εμείς το μόνο που κάναμε είναι να δώσουμε χρήματα στον ΕΟΠΥΥ» επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «αόριστους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς όπως αυτοί της ανώνυμο μάρτυρος».

Μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο Παναγιώτης Πικραμμένος καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. «Να φτάσει μέχρι το τέλος, να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία» είπε ο πρώην πρωθυπουργός για την υπόθεση Novartis.

Κουτρουμάνης: «Δεν υφίσταται το τεκμήριο αθωότητας έτσι όπως διεξάγεται ο πολιτικός διάλογος»

«Δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι θα έδινα εξηγήσεις για το σκάνδαλο Novartis, είμαι εξοργισμένος» είπε ο Γιώργος Κουτρουμάνης, υπενθυμίζοντας πως υπηρέτησε την κοινωνική ασφάλιση από απλός υπάλληλος σε ταμείο μέχρι υπουργός Εργασίας.

"Δέθηκα ύβρεις, προπηλακισμούς, απειλές, δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε γιατί είχαμε στοχοποιηθεί πολιτικά από όσους δημιούργησαν το κίνημα των αναγανακτισμένων" είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι απόλυτα καθαρός και χαρακτηρίζοντας την μαρτυρία που τον εμπλέκει γελοία και ψευδή.

"Ψάξτε τα πάντα, δε θα με βρείτε πουθενά γιατί δεν υπάρχω πουθενά. Αλλά δεν είμαστε σε κανονικές συνθήκες γιατί δεν υφίσταται το τεκμήριο αθωότητας έτσι όπως διεξάγεται ο πολιτικός διάλογος" υπογράμμισε ο πρώην υπουργός και έφερε ως επιχείρημα τις δηλώσεις Κοτζιά ότι οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Στην συνέχεια, έκανε λόγο για «αήθης πρακτικές και αναφορές» που τον εμπλέκουν στο σκάνδαλο Novartis.

«Ως συνδικαλιστής είχα μιλήσει για την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση και τις εικονικές συνταγές, είχα προειδοποιήσει για τη χρεοκοπία των ταμείων» υπενθύμισε ο κ. Κουτρουμάνης.

 

Λυκουρέντζος: Δεν φοβάμαι μπροστά στην ψευδομαρτυρία

Ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis «που να με σχετίζει με ενοχή» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος στην τοποθέτησή του στη Βουλή για τη συζήτηση σχετικά με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Όπως επισήμανε «δεν με αφορούν οι όποιες νομικές εκτιμήσεις περί παραγραφής αδικημάτων. Ζητώ αποκάλυψη της αλήθειας θα φτάσω μέχρι τέλους όσος κόπος κι αν απαιτηθεί. Θα ζητήσω σύσταση ειδικής επιτροπής για να αποκαλυφθεί ειδικά για μένα η αλήθεια αλλιώς δεν θα τολμούσα να εμφανιστώ».

«Στη θητεία μου ουδεμία απόφαση υπέγραψα για την τιμολόγηση φαρμάκων, την τιμολόγηση νέων φαρμάκων. Δεν είχα σχέση με στελέχη της αγοράς φαρμάκων» πρόσθεσε ο κ. Λυκουρέντζος δηλώνοντας αιφνιδιασμένος «με την αναφορά του ονόματός μου. Δεν είμαστε όλοι βουτηγμένοι στη λάσπη».

«Αυτοί που σπίλωναν την πολιτική μας τώρα προσπαθούν να σπιλώσουν την τιμή μας» είπε ο πρώην υπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι δε, ότι «έθεσα και θέτω στη διάθεση της δικαιοσύνης το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία το άνοιγμα του σπιτιού μου τα πάντα. Όλα στο φως, δεν φοβάμαι τίποτα γιατί δεν έχω κάνει τίποτα».

 

Άδωνις Γεωργιάδης: Διαφωνώ για την παραγραφή της απιστίας, ίσως το κάνατε για να γλυτώσει o Κουρουμπλής!

"Παρότι η φασαρία μου αρέσει, δεν θα ήθελα να βρίσκομαι σήμερα σε αυτή τη θέση. Είμαι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση..." είπε στην αρχή της ομιλίας του στην Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση Novartis.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, επισήμανε πως σήμερα μεγάλο μερίδιο του κόσμου, "πιστεύει ότι οι πολιτικοί τα παίρνουν. Άρα, θα πρέπει να κοπιάσω πολύ στο μέλλον για να φύγει από πάνω μου αυτή η σκιά."

"Διαφωνώ για την παραγραφή της απιστίας, ίσως το κάνατε για να γλυτώσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ζητάω εγγράφως να δικαστώ και να μην κρυφτώ πίσω από παραγραφή" είπε ο κ. Γεωργιάδης για συμπληρώσει ότι και "ο κ. Κουρουμπλής θα έπρεπε να κάνει το ίδιο. Του ζητάω να ζητήσει να δικαστεί" .

Στην συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε ότι 11 φάρμακα της Νovartis έχουν αυξηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ως 334%. "Τουλάχιστον 11 φάρμακα έχουν αυξηθεί επί πρώτης φοράς αριστερά (...).
Κατηγορούμαι γιατί δήθεν βρήκα 65 εκατ. ευρώ χρέη της Novartis, τα οποία έδωσα, όπως είπε η μάρτυς Κελέση και πήρα αντάλλαγμα 2 εκατ. Αν η κ εισαγγελέας είχε ζητήσει τις πληρωμές ΕΟΠΥΥ θα είχε καταλάβει ότι όλα αυτά είναι ψέμα" .

"60 εκατομμύρια από χρέη πήρε για πρώτη φορά η Novartis επί ΣΥΡΙΖΑ" είπε έπειτα Αδ. Γεωργιάδης, για να προσθέσει ότι ο χαμηλότερος τζίρος της Novartis ήταν επί δικής του θητείας. "Είναι αστείο να έχω πληρωθεί για κάτι που η Novartis δεν έχει εισπράξει" σημείωσε.

"Το να με κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άνω ποταμών!" είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"Φάρμακο 4.000 ευρώ, επί θητείας μου, επί ΣΥΡΙΖΑ κάνει 11.000 ευρώ" είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα στα πρακτικά.

Ο κ. Γεωργιάδης έκλεισε οργισμένος την ομιλία του, λέγοντας πως θέλω να πάω στο Δικαστήριο και να δικαστώ.

 

Μάριος Σαλμάς: Δεν πήρα καμία απόφαση που να ζημίωσε το κράτος

«Δεν πήρα καμία απόφαση που να ζημίωσε το κράτος», είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, ο οποίος τόνισε πως επί υπουργίας του δέχτηκε τον πιο λυσσαλέο πόλεμο στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις παθογένειες στον χώρο της Υγείας.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής στην υπόθεση Novartis, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως δέχθηκε τον πιο λυσσαλέο πόλεμο, ενώ επεσήμανε πως «δεν έκανα φίλους, έχασα φίλους».

«Είμαι αυτός και ο μόνος από τον οποίο έμαθε η πολιτεία ότι η Νovartis χρησιμοποίησε αθέμιτες πρακτικές στο χώρο της Υγείας. Έδωσα το έναυσμα για έναρξη της έρευνας» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «ποτέ δεν είχα φανταστεί τη διαχείριση που θα τύγχανε το θέμα και ότι θα απολογούμαι κι εγώ. Θα κάνω υπομονή για να λάμψει η αλήθεια».

«Όπως διαβάζω, ήμουν υπ' αριθμόν ένα εχθρικό πρόσωπο για τη Novartis. Πλήρωναν χρήματα για να με πολεμήσουν» τόνισε, αναφέροντας χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη δικογραφία. «Μόνο καλό έκανα στην Ελλάδα, δεν πήρα καμιά απόφαση που ζημίωσε το κράτος και τους πολίτες. Δεν κρύφτηκα, δεν συμβιβάστηκα όταν έπρεπε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες στο χώρο της Υγείας».

Επεσήμανε, δε, ότι κατά τη θητεία του ελήφθησαν μέτρα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η οποία και επεκτάθηκε.

 

Βενιζέλος: Είμαι καρφί στα μάτια σας - Στοχοποιείτε όσους ενοχλούν την κυβέρνηση

«Διακυβεύονται οι θεμελιώδεις θεσμοί του πολιτεύματος και του συντεταγμένου κράτους δικαίου» είπε στην αρχή της ομιλίας του στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Πολύ μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Η προσθήκη έγινε μάλλον από συνήθεια. Σας ευχαριστώ, γιατί με τον τρόπο αυτό με τοποθετήσατε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Γιατί αυτό έγινε τώρα; Μήπως τώρα έτυχε να εμφανιστούν κάποιοι πρόθυμοι μάρτυρες, την επομένη του συλλαλητηρίου; Πολύ καλό για να είναι αληθινό» αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και απάντησε: «Την υπόθεση Novartis την προαναγγέλλετε και την επωάζετε εδώ και ενάμιση χρόνο».
«Από εκφραστές του αντισυστημισμού γίνατε τα καλύτερα παιδιά των Ευρωπαίων» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Στην οικονομία γλύφετε εκεί που φτύνατε».

«Πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος. Σήμερα ο κ. Σεντένο, η κυρία Λαγκάρντ, ο κ. Ντράγκι» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε: «Θυμάστε ότι εγώ πριν απόκαιρό σας είπα πάρτε την προληπτική γραμμή στήριξης και θυμάστε την επηρμένη απάντηση Τσακαλώτου;».

«Ξαφνικά άνοιξαν όλα τα μέτωπα στην εξωτερική πολιτική με τον χειρότερο τρόπο» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και έκανε ειδική αναφορά στα Ίμια.

«Τα Ίμια 2 είναι δυστυχώς πολύ χειρότερα από τα Ίμια 1 γιατί τώρα γνωρίζαμε τα πάντα.
Είναι η πρώτη φορά στα 15 χρόνια Ερντογάν που έχουμε θερμό επεισόδιο και επανέφεραν τη θεωρία των γκρίζων ζωνών ως θεωρία τουρκοποίησης των Ιμίων» ήταν η ανάγνωση των τελευταίων γεγονότων από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση αναζητάει την εύκολη διαφυγή, τόνισε, συνδέοντας τα ανοιχτά μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής με την υπόθεση της Novartis.

Σε ό,τι αφορά στην ουσία της υπόθεσης, σημείωσε τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνης και στηλίτευσε τον ρόλο της κυρίας Θάνου, κάνοντας αναφορά και στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Κατέθεσε μάλιστα δηλώσεις της, που παραβιάζουν την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και έστειλε μήνυμα στους δικαστικούς λειτουργούς, ζητώντας τους να αντισταθούν.

Το φάντασμα του Κόλλια ζωντανεύει, το βαθύ κράτος στεγάζεται και πάλι στη Δικαιοσύνη και το έχει αναλάβει η τρίτη συνιστώσα της κυβέρνησης, είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό έκανε λόγο για σκευωρία, επισημαίνοντας ότι σε καμία άλλη χώρα το σκάνδαλο Novartis δεν έχει πάρει πολιτικές διαστάσεις και περιέγραψε την επιχειρηματική σύγκρουση.

Προσχωρήσατε στη γραμμή μας και αυτό δεν το αντέχετε, δεν μπορείτε να το δικαιολογήσετε στο ακροατήριό σας, είπε ο κ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης, αναφέροντας ότι επελέγησαν ως στόχοι οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης -ο ίδιος και ο Αντώνης Σαμαράς.

Με επιλέξατε γιατί είμαι καρφί στα μάτια σας, συνέχισε και έκανε λόγο για στοχοποίηση όσων ενοχλούν την κυβέρνηση. Έχετε βαλθεί να διώξετε τον κ. Στουρνάρα, θέλετε τη θέση του επιτρόπου από τον κ. Αβραμόπουλο, σημείωσε.

Οι επιλογές προσώπων είναι το ένα ζήτημα, η απουσία προσώπων είναι το άλλο, υποστήριξε και ανέπτυξε τη θέση ότι στόχος για τη ΝΔ είναι ο διεμβολισμός της και για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο αποκλεισμός των ανθρώπων που είναι κατά του φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή παλαιότερη ομιλία του πρωθυπουργού και δηλώσεις σειράς στελεχών (Λάππας, Πολάκης) και δημοσιεύματα από εφημερίδες όπως το «Documento», έκανε λόγο για αντιποίηση δικαστικής αρχής.

Έφθασε έτσι στη σκηνογραφία, όπως είπε, των προστατευόμενων μαρτύρων. Πόθεν προέκυψε, αναρωτήθηκε. Από το FBI, έδωσε ο ίδιος την απάντηση. Για να δείξει η κυβέρνηση εκσυγχρονισμένη.

Η παραίτηση Ράικου δεν έγινε όπως την παρουσίασε ο κ. Παπαγγελόπουλος, αλλά πιεζόμενη από την εφημερίδα Documento, υπενθύμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και κατέθεσε στα πρακτικά επιθέσεις της εφημερίδας και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

Σε ό,τι αφορά στις καταθέσεις των μαρτύρων, μίλησε για εντυπωσιακή μεθοδολογία. Παρουσίασε πίνακα με τις ημέρες, τις ώρες κατάθεσης και τις απομαγνητοφωνήσεις, που δείχνουν μεγάλες σε διάρκεια καταθέσεις με μικρή απομαγνητοφώνηση και μικρές σε διάρκεια καταθέσεις με μεγάλες απομαγνητοφωνήσεις. Και διαφορετικές γραμματοσειρές.

Το όνομά μου προστέθηκε στις 15 Ιανουαρίου, επισήμανε και υποστήριξε ότι υπήρξε καθυστέρηση στη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή.

Κατέθεσε στα πρακτικά και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Documento», που περιλαμβάνει και κατάθεση που δόθηκε την Κυριακή, που η εφημερίδα κυκλοφορούσε.

Οι κύριοι Κοντονής και Παπαγγελόπουλος έχουν μελετήσει τη δικογραφία, παραβιάζοντας τον νόμο, ενώ ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι ήξερε τους μάρτυρες, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και επανέλαβε ότι προκύπτει αντιποίηση εισαγγελικής αρχής.

Σε ό,τι αφορά στην καταγγελία Σαράφη, είπε ότι αφορά περίοδο που δεν ήταν υπουργός Οικονομικών (σ.σ. Μάιος 2012). Είχε παραιτηθεί, καθώς είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με την εμπλοκή Λιντζέρη, επισήμανε ότι συμπίπτει με το κούρεμα των ομολόγων των φαρμακευτικών εταιρειών, που ξεκίνησαν πόλεμο εναντίον του. Θα μου δίνανε και μπουρμπουάρ επειδή του έκοψα 2,5 δισ. ευρώ, είπε χαρακτηριστικά.

Καταθέτοντας τη μήνυσή του, έκανε λόγο για σφετερισμό δημόσιας ιδιότητας, με στόχο το κράτος δικαίου. Εκ των υστέρων δεν θεραπεύεται η ακυρότητα της προδικασίας, ανέφερε για το θέμα της εκ των καθυστερημένης ανακήρυξης των μαρτύρων σε μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος της Βουλής του ζήτησε να τελειώσει την ομιλία του. «Πρόεδρε μου χαλάτε τον ειρμό» αντέταξε ο κ. Βενιζέλος.

Το θέμα των μαρτύρων είναι τίποτα, μπροστά στο colpo grosso της προανακριτικής επιτροπής, συνέχισε σχετικά με το θέμα της παραγραφής. Στόχος να μην καταθέσουν οι μάρτυρες και να μείνει η λάσπη. Το τέλειο έγκλημα, τόνισε.

Εμείς δεν θέλουμε παραγραφή, δεν θέλουμε κόλπο, θέλουμε έρευνα επί της ουσίας, ξεκαθάρισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αναρωτήθηκε αν υπάρχει πιο νοσηρή αντίληψη και μεγαλύτερη αθλιότητα από αυτό. Περιέγραψε την όλη κατάσταση ως «καφκικό πλαίσιο».

Θέλουν να παρεμποδίσουν τις μηνύσεις μας, γιατί ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος μπορεί να έχει το ακαταδίωκτο. Αυτό δεν αφορά όμως τους συνεργούς και την κατάχρηση εξουσίας με στόχο την αλλοίωση των θεσμών του πολιτεύματος, σημείωσε.

Μίλησε μάλιστα για βιασμό των θεσμών και είπε ότι μόνη λύση είναι οι εκλογές: «Δημοκρατία ή αυταρχισμός, δε θα αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη».

«Η επόμενη Βουλή σηκώνει μεγάλο θεσμικό βάρος για την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και την αποκάλυψη της μεγαλύτερης και πιο πρόχειρης σκευωρίας στην περίοδο της μεταπολίτευσης» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

 

Σαμαράς για Novartis: Ήρθα να καταγγείλω το γελοίο κατηγορητήριο, όχι να απολογηθώ

Σε σκληρό ύφος και υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «σύγχρονη Ύβρι για τη Δημοκρατία» και τονίζοντας ότι αυτή θα λογοδοτήσει. Έκανε λόγο για πολιτική αλητεία, άθλια μεθόδευση και στημένο κατηγορητήριο, ενώ «δέσμευσε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε δύο σημεία στα οποία επέμεινε ιδιαιτέρως, χρησιμοποιώντας τον πρώτο πληθυντικό. Το πρώτο αφορά την αναφορά στη λογοδοσία: «Για όλα θα λογοδοτήσετε. Θα γίνουν εξεταστικές, μέχρι και ειδικά δικαστήρια θα γίνουν. Το να λογοδοτήσετε δεν είναι θέμα αντεκδίκησης αλλά προστασίας του πολιτεύματος από ανθρώπους σαν και εσάς» είπε χαρακτηριστικά. Το δεύτερο αφορά το Σκοπιανό, στο οποίο επέμεινε ιδιαιτέρως.

«Δεν ήρθα για να απολογηθώ αλλά για να καταγγείλω» ανέφερε ο κ. Σαμαράς ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής. Μίλησε δε για «χυδαία και άθλια μεθόδευση». «Όταν αποδειχθεί ότι είναι στημένο το κατηγορητήριο, θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί. Κάθε κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ανώνυμους μάρτυρες για να σπιλώσει την προηγούμενη» σημείωσε και πρόσθεσε ότι τότε δεν θα έχουμε πολιτική αντιπαράθεση αλλά γενικευμένο λασποπόλεμο. «Αυτό θα ισοδυναμούσε με κατάργηση της δημοκρατίας και επιβολή ενός μονοκομματικού κράτους», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς.

«Μας κατηγορούν αυτοί που όταν χτυπάγαμε τα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου, συμμαχούσαν με τα συμφέροντα. Εσείς από τότε συναντιόσασταν με φαρμακοβιομήχανους και καταψηφίζατε τα μέτρα. Τα πήρατε τότε; Έρχονταν βαλίτσες και σε εσάς;» διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Όταν εμείς ψηφίζαμε μέτρα όπως το clawback με τα οποία περιορίστηκε η διαφθορά στο φάρμακο ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα μέτρα τα καταψήφισε όλα και στήριζε ανοιχτά τους φαρμακοβιομήχανους. Ο κίνδυνος είναι ότι στο μέλλον με αυτές τις νοοτροπίες κανείς δεν θα αγγίξει τη διαφθορά γιατί θα φοβάται ότι θα βρει και τον μπελά του».

«Το έστησαν, πρώτα έστησαν τη συκοφαντία και μετά βρήκαν τους ψευδομάρτυρες. Δεν ψάξατε για τους ενόχους. Τους επιλέξατε εσείς οι ίδιοι πολύ νωρίτερα. Όλα αυτά έγιναν στις αρχές του 2017. Όλη η υπόθεση έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα των ηθικών αυτουργών» τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην όλη υπόθεση. «Και όλα αυτά χωρίς καμία απόδειξη αλλά μόνο με εικασίες που κάνουν οι ψευδομάρτυρες. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι τον κ. Φρουζή ουδέποτε τον έχω συναντήσει. Τον έχω δει μόνο θεσμικά δύο φορές μπροστά στις κάμερες. Εσείς και οι υπουργοί σας πόσες φορές έχετε συναντήσει τον κ. Φρουζή; Δεν ντρέπεστε;».

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε το θράσος να μιλήσει για παρακράτος. Αν θέλει να ρωτήσει τους δικαστές ποιον θεωρούν παρακράτος σήμερα» σημείωσε, ενώ ανέφερε ότι «οι δύο βασικοί πολιτικοί προϊστάμενοι που έστησαν αυτή τη σκευωρία είναι ο Τσίπρας και ο Παπαγγελόπουλος. Η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

«Δεν στοχοποιώ κανέναν, υπερασπίζομαι τον εαυτό μου όπως έχω δικαίωμα. Ζητώ τον έλεγχο των τριών εισαγγελέων που ασχολήθηκαν με την υπόθεση» σημείωσε, ενώ έκανε αναφορά σε καταδίκη των Σκοπίων από ευρωπαϊκό δικαστήριο αναφορικά με καταδίκη πολίτη δια της χρήσης ανώνυμων μαρτύρων: «Μα επιτέλους παντού θα ευθυγραμμίζεστε με τα Σκόπια, και στο όνομα και στις πρακτικές» ανέφερε. «Εμένα οι λογαριασμοί μου θα ανοίξουν, αλλά μετά θα ανοίξουν και οι δικοί τους. Εσείς στη δική μου μήνυση θα κρυφτείτε πίσω από ασυλίες; Όμως η κυβέρνηση Τσίπρα θα λογοδοτήσει και για άλλα πράγματα. Για τη ζημιά που έχετε κάνει. Θα λογοδοτήσετε» σημείωσε αναφερόμενος σε αυτό που αποκάλεσε οικονομική ζημιά της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο άνοιγμα των συνόρων, όπως είπε. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά αλλά και στο Σκοπιανό, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση απαξίωσε τις διαδηλώσεις και διαπραγματεύτηκε καλλιεργώντας τον αλυτρωτισμό της πΓΔΜ.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διχάζει το λαό: «Για όλα θα λογοδοτήσετε. Θα γίνουν εξεταστικές, μέχρι και ειδικά δικαστήρια θα γίνουν. Το να λογοδοτήσετε δεν είναι θέμα αντεκδίκησης αλλά προστασίας του πολιτεύματος από ανθρώπους σαν και εσάς. Δεν θα λογοδοτήσετε με μάρτυρες με κουκούλες αλλά με πραγματικά στοιχεία».

«Εγώ τον Τσίπρα δεν τον έβρισα ποτέ. Αυτός με αποκαλούσε γερμανοτσολιά. Σας καταγγέλλω, είστε το παλιό, το πολύ παλιό, μια σύγχρονη ύβρις για την δημοκρατία. Και όταν φύγετε θα λογοδοτήσετε για αυτά που κάνατε. Ξέρω ότι ο Τσίπρας με αντιπαθεί, αλλά έχετε ξεπεράσει τα όρια. Οι συκοφαντίες θα επιστρέψουν στον Τσίπρα. Αρκετά σας έχουμε ανεχθεί. Δεν θα σταματήσουμε, θα σας νικήσουμε και στο τέλος θα λογοδοτήσετε. Και για τη σκευωρία και για τα ψέματα που είπατε στον κόσμο και τη ζημιά που κάνατε στη χώρα» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

 

Λοβέρδος: Τη δική μου φωνή δεν θα μπορέσετε να τη φιμώσετε

«Μου είναι δύσκολο να αποδεχθώ πως ο πρωθυπουργός με πρακτικές αρχισυμμορίτη έστησε πλεκτάνη σε βάρος του πολιτικού κόσμου γιατί δεν αντέχει την αποτυχία του», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα.
Ο πρώην υπουργός θεώρησε πως στοχοποιήθηκε γιατί η αντιπολιτευτική του φωνή κάνει ζημιά στον πρωθυπουργό και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα. Τη δική μου φωνή είναι ελάχιστος για να μπορέσει να τη φιμώσει, είπε χαρακτηριστικά.

Ζω με την αντιπαράθεση, αλλά μέχρι την ατιμία υπάρχει αγεφύρωτη απόσταση, προσέθεσε Με τα χρόνια απέκτησα την ικανότητα να διακρίνω εκείνους που είναι σάπιοι, σημείωσε. Πολιτεύτηκα με διαφάνεια και κάποιοι αχρείοι σήκωσαν χέρι στην πολιτική μου διαδρομή, δε θα δοθεί οίκτος στα πολιτικά ζόμπι στην πορεία προς το τέλος τους, διεμήνυσε.
Είμαι εδώ σε καθαρτήρια αποστολή, συνέχισε αναφερόμενος στους ψευδομμάρτυρες. Καταθέτουν ασυνάρτητα και αστοιχείωτα γεγονότα. Καταθέτουν μόνο ψεύδη άθλια και συκοφαντικά.

Ψέμα 1: Συναντούσα τον κ. Φρουζή από το 2009. Τον γνώρισα μετά την εκλογή του στον σύνδεσμο των φαρμακευτικών εταιρειών. Ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2012. Για αυτές τις αθλιότητες θα καθίσουν κάποιοι το σκαμνί.

Ψέμα 2: Ουδείς από τη Novartis δε μου είχε ζητήσει το παραμικρό στη διαδικασία τιμολόγησης. Δεχόμουν μόνο καταγγελίες, μηνύσεις και εξώδικα γιατί έβλαπτα με τις αποφάσεις μου τις εισπράξεις τους.

Ψέμα 3: Λένε ότι είχα σχέσεις με εταιρείες επικοινωνίας. Με ποιες; Έχουν υπάρξει δηλώσεις διάψευσης άθλιοι συκοφάντες.

Ψέμα 4: Δεν ήταν συνεργάτες μου όσοι μου αποδίδονται (Μανίας και Μανιαδάκης). Ο πρώτος ήταν εξωτερικός συνεργάτης του υπουργείου Εμπορίου και ο δεύτερος το πολύ να ήταν σε κάποια επιτροπη σοφών. Εγώ δεν είχα ανάγκη από σοφούς, αλλά από κομάντο.

Ψέμα 5: Υποστηρίζουν οι ρουφιάνοι και οι χαφιέδες ότι έκανα εξαιρέσεις. Επί των ημερών μου παρουσίασαν συνεχείς μειώσεις ή σταθερές τιμές.

Ακούτε άθλιοι όπου κι αν βρίσκεστε, ρώτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος και αναφέρθηκε στις προσπάθειές του και τα αποτελέσματά τους για τον έλεγχο των φαρμακευτικών δαπανών.

«Ακούτε άθλιοι όπου κι αν βρίσκεστε;», ρώτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος και αναφέρθηκε στις προσπάθειές του και τα αποτελέσματά τους για τον έλεγχο των φαρμακευτικών δαπανών.

Ο πρώην υπουργός μίλησε για «ψεύδη από αδίστακτους κουκουλοφόρους» και αναρωτήθηκε πως μπόρεσαν να πάρουν το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα. Επισήμανε μάλιστα πως η αρμόδια εισαγγελέας όχι μόνο δεν έστειλε την υπόθεση αμελλητί στη Βουλή, αλλά κάλεσε μετά από δύο μήνες τον μάρτυρα για νεότερη κατάθεση.

«Απαιτώ η η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης να τους βγάλει την κουκούλα. Έχει την αρμοδιότητα», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.  Παραβιάστηκαν Σύνταγμα και νόμοι, προσέθεσε. Η κουκούλα μπορεί να αφαιρεθεί, επανέλαβε.

«Θα συντρίψω όλους όσοι τόλμησαν να αμφισβητήσουν την πολιτική μου τιμή και υπόληψη», ήταν το μήνυμα προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας, στους οποίους επισήμανε ότι ήταν απέναντι σε κάθε θετική μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.