ΚΟΣΜΟΣ

Το πρώτο μέλος της οικογένειας από τον Κορεατικό Πόλεμο του 1950-53

Έφτασε στη Νότια Κορέα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται ήδη στη Νότια Κορέα προκειμένου να πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη, με αφορμή την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ έφτασε με το λευκό ιδιωτικό τζετ του αδερφού της και χαιρέτησε τους δημοσιογράφους που την περίμεναν χαμογελαστή, μέσα στο μαύρο παλτό της και κρατώντας μια ασορτί τσάντα.

Είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας που διοικεί την Βόρεια Κορέα από τον Κορεατικό Πόλεμο, το 1950-53. Συνοδεύεται από τον 90χρονο επικεφαλής του κράτους και πρόκειται να συναντηθεί με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο στο προεδρικό μέγαρο της Σεούλ.


Η αποστολή της Βόρειας Κορέας, που αποτελείται από μερικούς ακόμα αξιωματούχους, έφτασε στην Νότια Κορέα μια μέρα αφότου διοργανώθηκε στην Πιονγκγιάνγκ μια μεγαλοπρεπέστατη στρατιωτική παρέλαση, στην οποία μετείχαν και τα άρματα με τους βαλλιστικούς πυραύλους της χώρας.

Η περίπου 30 χρονών Κιμ Γιο θεωρείται μία από τους ελάχιστους ανθρώπους που χαίρει άκρας εμπιστοσύνης του βορειοκορεάτη δικτάτορα. Διεθνείς αναλυτές θεωρούν πως η παρουσία μιας φωτογενούς παρουσίας στο προσκήνιο θα βοηθήσει την εικόνα της Βόρειας Κορέας που βρίσκεται σε διπλωματική απομόνωση.

Συνολικά περίπου 500 Βορειοκορεάτες αθλητές και μέλη της αποστολής βρίσκονται αυτή την περίοδο στη Νότια Κορέα, με την αφορμή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.