ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στον ΣΚΑΙ

Γεωργιάδης: Στημένη από τον Τσίπρα η υπόθεση Novartis

«Αστεία» και «στημένη από την κυβέρνηση» χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι θα γίνει σκοπός της ζωής του να βάλει στη φυλακή τα άτομα που βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς κατηγορίες για το πρόσωπό του. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στον ρόλο του πρωθυπουργού,
Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι πρόκειται για τον κύριο ενορχηστρωτή της υπόθεσης, αλλά και στην εμπλοκή του Παύλου Πολάκη και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί» είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Γεωργιάδης και κάλεσε την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, κ. Τουλουπάκη να αποκαλύψει τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων και να συσταθεί αμέσως προκαταρκτική επιτροπή, ώστε να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως.

«Ο κ. Πολάκης, ένα μέλος της κυβέρνησης είπε ότι τους γνωρίζει. Εφόσον τα ονόματα είναι γνωστά να αρθεί η ανωνυμία τους», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι δεν θέλει ακόμα να κάνει λόγο για παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη. «Θέλω να παραμείνω καλόπιστος απέναντι στην εισαγγελέα» τόνισε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις η κ. Τουλουπάκη έχει πια χρέος να αποκαλύψει τα ονόματα των μαρτύρων.

Πώς είναι δυνατόν να λένε ότι εγώ πήρα χρήματα για να προωθήσω τη Novartis, διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι επί των ημερών του η εταιρεία είχε ζημίες ενώ επί κυβέρνησης Τσίπρα έχει κέρδη.

Αναφορικά με τα στελέχη της κυβέρνησης που φαίνονται να γνωρίζουν το περιεχόμενο των καταθέσεων είπε ότι «δεν είχαν κανένα νομικό δικαίωμα να ανοίξουν ούτε το εξώφυλλο» του φακέλου. «Ο Πολάκης προανήγγειλε τις καταθέσεις των μαρτύρων. Ο Κοντονής πώς ήξερε εχθές το πρωί τι λέγαν οι μάρτυρες, όταν η δικογραφία δεν είχε φτάσει καν στη βουλή;».

«Η διαδικασία έχει παραβιαστεί σε 15 διαφορετικά σημεία, επομένως είναι στημένη. Στις δημοκρατίες η διαδικασία είναι η ουσία», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.