ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Το αργότερο στο τέλος του έτους»

Γερμανία: Δωρεάν μέσα μαζικής μεταφοράς σε πόλεις που πλήττονται από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Είναι γνωστό ότι πολλές πόλεις της Γερμανίας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την ατμοσφαιρική ρύπανση, εξαιτίας, κυρίως, των βιομηχανιών που υπάρχουν σ' αυτές.
Έπειτα από πολλές προειδοποιήσεις για ραγδαία αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να λάβει ένα μέτρο, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή: τη δωρεάν δημόσια μεταφορά στις πόλεις που πλήττονται περισσότερο.

Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δοκιμάσει τη δωρεάν μεταφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να συμμορφωθεί με τους κοινοτικούς κανόνες ρύπανσης και να αποφύγει πρόστιμα.
Πέντε πόλεις - η Bonn, το Essen, το Herrenberg,το Reutlingen και το Mannheim - θα επωφεληθούν από αυτό το μέτρο «το αργότερο στο τέλος του έτους» σύμφωνα με τις προτάσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Γερμανοί και Βρετανοί υπουργοί συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών των χωρών που κλήθηκαν στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα για να εξηγήσουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιατί συνέχισαν να παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ για την τοξική ατμοσφαιρική ρύπανση και τι θα κάνουν για να διορθώσουν το πρόβλημα.

«Σκεφτόμαστε τις δωρεάν δημόσιες μεταφορές, προκειμένου να μειώσουμε τον αριθμό των ιδιωτικών αυτοκινήτων», αναφέρει μια επιστολή που έστειλαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι Γερμανοί υπουργοί.

«Η αποτελεσματική καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης χωρίς περαιτέρω περιττές καθυστερήσεις είναι ύψιστης προτεραιότητας για τη Γερμανία», πρόσθεσαν οι υπουργοί.

Η επιστολή περιέχει, επίσης, άλλες προτάσεις για τη μείωση της ρύπανσης, από τα συστήματα κοινής χρήσης αυτοκινήτων, τις ζώνες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις πόλεις και τους περιορισμούς στις εκπομπές αερίων που παράγουν τα οχήματα όπως τα λεωφορεία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.