ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχυρίζεται η ίδια

Για ποιον μετέφερε τα έξι κιλά ηρωίνης η 34χρονη

«Με έβαλε κάποιος Νιγηριανός να φέρω τα ναρκωτικά στην Ελλάδα. Δεν ήξερα σε ποιον θα τα δώσω. Θα με έβρισκε εκείνος στο ξενοδοχείο που μου είχε κλείσει στην Αθήνα», φέρεται να κατέθεσε στα έμπειρα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών στο Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», η 34χρονη Νοτιοαφρικανή, η οποία έφτασε στην Ελλάδα μέσω Άμπου Ντάμπι και συνελήφθη , καθώς μετέφερε πάνω από έξι κιλά ηρωίνης που τα είχε κρύψει μέσα σε 15 γυναικεία παππούτσια.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών την εντόπισαν τη γυναίκα- delivery των ναρκωτικών στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που κάνουν διαρκώς στο αεροδρόμιο και μετά από έλεγχο στις αποσκευές της βρήκαν τις επικίνδυνες ουσίες και της πέρασαν χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια αρχικά ήταν ιδιαίτερα φοβισμένη και αρνούταν να καταθέσει στους αστυνομικούς σχετικά με τον τελικό προορισμό των ναρκωτικών, καθώς στη χώρα της- όπως ανέφερε- το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται με θανατική ποινή.

Μετά από λίγη ώρα παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ποιος ήταν ο άνδρας που της έδωσε τα ναρκωτικά και πως προορίζονταν για το κέντρο της Αθήνας. Υπέδειξε μάλιστα ακόμη και το ξενοδοχείο που της είχε κλείσει ο έμπορος της ηρωίνης για να διαμένει για λίγες μέρες μέχρι να επιστρέψει στη χώρα της. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως η ίδια είχε κάνει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν το…κούριερ ναρκωτικών ουσιών  σε άλλες χώρες, καθώς στο διαβατήριό της εντοπίστηκαν προορισμοί της Ασίας, ενώ είχε περάσει και από το Πακιστάν, από όπου ενδεχομένως να έλαβε και κάποια ποσότητα. Άλλωστε είναι γνωστό πως στη συγκεκριμένη χώρα παράγονται μεγάλες ποσότητες καθαρής ηρωίνης, οι οποίες διοχετεύονται σε όλο τον κόσμο και στη συνέχεια νοθεύονται.

Παρά τις πιέσεις των αστυνομικών να καταθέσει το πρόσωπο με το οποίο είχε ραντεβού η ίδια επισήμανε αρκετές φορές πως δεν γνώριζε ποιον θα συναντούσε. «Ξέρω μόνο πως τα ναρκωτικά ήταν για την Αθήνα», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς. Αυτό που εκτιμούν τα έμπειρα στελέχη της Δίωξης βέβαια είναι πως κατά πάσα πιθανότητα η μεγάλη ποσότητα της ηρωίνης προοριζόταν για τις πιάτσες θανάτου στο κέντρο της Αθήνας, όπου σε αρκετά σημεία έχουν τον έλεγχο Νιγηριανοί όπως επίσης και άλλα άτομα από τη Νότιο Αφρική- είτε πρόκειται για εμπόρους ή για απλά βαποράκια.

Επιπρόσθετα, στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.