ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είχε προβλέψει χρηματοπιστωτικές αναταράξεις

Γιούνκερ: «Με παρεξήγησαν, δεν ανησυχώ για την Ιταλία»

Σε ανασκευή των χθεσινών του δηλώσεων προχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Ιταλία.

«Με παρεξήγησαν, δεν ανησυχώ για την Ιταλία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τις Βρυξέλλες. Ο Γιούνκερ εκτίμησε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για αναταράξεις το Μάρτιο, λόγω των βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία, στις 4 Μαρτίου και του δημοψηφίσματος στο γερμανικό SPD για το σχηματισμό κυβέρνησης.

«Πρέπει ωστόσο, να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο, δηλαδή μία μη λειτουργική κυβέρνηση στην Ιταλία» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι η ιταλική περίπτωση τον ανησυχεί περισσότερο.

 

Ταγιάνι: Ο Γιούνκερ να ξεκαθαρίσει τη θέση του 

Στο ζήτημα παρενέβη και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, που κάλεσε τον Γιούνκερ να ξεκαθαρίσει τη θέση του. «Τώρα πρέπει να αφήσουμε τους Ιταλούς ελεύθερους να αποφασίσουν. Είμαι πεπεισμένος ότι θα εκλέξουν μια σταθερή κυβέρνηση. Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε τη νοημοσύνη του ιταλικού λαού», τόνισε ο ιταλός πολιτικός.

 

Αντιπαράθεση για τις φήμες περί συνεργασίας Μπερλουσκόνι – Ρέντσι

Παράλληλα, η πρόεδρος της Βουλής και υποψήφια με το αριστερό κίνημα «Ελεύθεροι και Ίσοι» Λάουρα Μπολντρίνι αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας Μπερλουσκόνι – Ρέντσι.

«Η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και το Δημοκρατικό Κόμμα του Ρέντσι, τις ημέρες αυτές δεν έρχονται σε καμία αντιπαράθεση. Κάτι που κάνει τους φιλύποπτους να σκεφθούν ότι τα δυο αυτά κόμματα έχουν ήδη συνάψει συμμαχία. Και πρόκειται και για κάτι που με κάνει να σκεφτώ ότι η χρήσιμη ψήφος στην οποία αναφέρεται το Δημοκρατικό Κόμμα, αφορά την συμμαχία του Ρέντσι με τον Μπερλουσκόνι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το συγκεκριμένο σενάριο έσπευσε να διαψεύσει ο δεύτερος γραμματέας των Δημοκρατικών του Ρέντσι, Μαουρίτσιο Μαρτίνα. «Όποιος διχάζει την κεντροαριστερά, βοηθά την δεξιά στις εκλογές και -δυστυχώς- το κίνημα Ελεύθεροι και Ίσοι διάλεξε να ακολουθήσει ακριβώς αυτό τον δρόμο», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.