ΚΟΣΜΟΣ

Αναταράξεις στους Σοσιαλδημοκράτες για τη διαδοχή του Σουλτς

Η Μέρκελ αποκαλύπτει τους έξι νέους υπουργούς των Χριστιανοδημοκρατών

Την λίστα με τους έξι Χριστιανοδημοκράτες που θα αναλάβουν χαρτοφυλάκια στο νέο «μεγάλο συνασπισμό» της Γερμανίας, θα αποκαλύψει την ερχόμενη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ,σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας «Bild».

Την ίδια ώρα,στο «στρατόπεδο» των Σοσιαλδημοκρατών η επικεφαλής της Κ.Ο του SPD, Άντρεα Νάλες συνειδητοποίησε ότι είναι ο «αδύναμος κρίκος» στο κόμμα της φέροντας την... «ρετσινιά» του Μάρτιν Σουλτς.

Το SPD ακύρωσε το... «δακτυλίδι» του Σουλτς

Ο απερχόμενος ηγέτης του SPD της έδωσε το «δακτυλίδι», όμως το προεδρείο του κόμματος αποφάσισε ότι το έκτακτο συνέδριο του SPD στις 22 Απριλίου θα είναι αυτό που θα αναδείξει τον/την διάδοχό του.

Μέχρι τότε, προς έκπληξη όλων, αναλαμβάνει προσωρινά τα καθήκοντα του αρχηγού των Σοσιαλδημοκρατών ο πρωθυπουργός του Αμβούργου και φερόμενος ως ο νέος υπουργός Οικονομικών στη νέα γερμανική κυβέρνηση, Όλαφ Σολτς.

Αισιόδοξος ο Σολτς για το μέλλον των Σοσιαλδημοκρατών 

Σε συνέντευξή του προς τη γερμανική δημόσια τηλεόραση χθες το βράδυ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μετά την αλλαγή ηγεσίας το SPD θα ανακτήσει τις δυνάμεις του.

«Έχουμε το φιλόδοξο στόχο να αναδειχθούμε στις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές πρώτη δύναμη και να ορίσουμε τον ή την καγκελάριο», είπε. Επιπλέον, ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος ότι στο εσωκομματικό «δημοψήφισμα» που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα,η συντριπτική πλειονότητα των 463 χιλιάδων μελών του κόμματος θα εγκρίνει τη νέα κυβερνητική συμφωνία με τους Χριστιανοδημοκράτες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.