ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς βλέπει την επόμενη μέρα της παραπομπής σε προανακριτική η ΔηΣυ

«Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» είδαν στη Βουλή

Για «ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» μιλούν στην Χαριλάου Τρικούπη λίγες ώρες μετά από την ‘ετυμηγορία’ της Ολομέλειας της Βουλής, περί παραπομπής σε προκαταρκτική επιτροπή και οι δέκα αναγραφόμενοι στην δικογραφία πολιτικοί, μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισέφερε τίποτα νέο στη συζήτηση στη Βουλή», υποστηρίζουν, τονίζοντας αντίθετα ότι «αποκαλύφθηκε πως τα πολιτικά πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και αναφέρονται στη δικογραφία δεν έχουν καμία σχέση με το σκάνδαλο Novartis». Στην Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνουν ακόμα ότι αναδείχθηκαν πολλά δικονομικά στοιχεία της υπόθεσης, ενώ κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «βιάστηκε να στήσει μία ιστορία», κάνοντας οι ίδιοι λόγο ναι μεν για σκάνδαλο, αλλά και για ‘σκευωρία’ που αφήνουν να εννοηθεί ότι στήθηκε από την κυβέρνηση.
Επιμένουν, δε, να μιλούν για την ανάγκη να μην πάμε σε μία ‘fast track’ διαδικασία. Αντίθετα, ζητούν οι εργασίες της προανακριτικής να διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις μήνες, κόντρα στην κυβερνητική πρόταση για προκαταρκτική επιτροπή με διάρκεια ζωής ενός μήνα. Στόχος τους είναι, όπως λένε, να έρθουν όλα στο φως, πράγμα για το οποίο απαιτείται κατά τους ίδιους να καταθέσουν οι μάρτυρες, πάνω στα λεγόμενα των οποίων δομήθηκε η δικογραφία. Αναγνωρίζοντας, μάλιστα, ότι πρόκειται για προστατευόμενους μάρτυρες, υποστηρίζουν πως ακόμα και αν επιλεγεί να μην έρθουν στη Βουλή, θα μπορούσαν να καταθέσουν μέσω Skype από το προστατευόμενο περιβάλλον της ΓΑΔΑ.
Στο μεταξύ, μιλώντας χθες στο ΘΕΜΑ 104,6, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, επέμεινε να μιλά με πολύ σκληρή γλώσσα για τον Αλέξη Τσίπρα. «Όταν ο ενορχηστρωτής είναι ένας άνθρωπος που κοιτάει ψήφους, αδιαφορώντας ότι τσαλακώνει ανθρώπους, ήμουν ακριβοδίκαιος. Είναι αρχισυμμορίτης και έχει χαρακτηριστικά παλιανθρώπου, θα γράψει η Ιστορία, γιατί μαζεύει ψηφαλάκια πατώντας πάνω στην τιμή μας», είπε, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ‘υπαρχηγούς σε αυτή τη συμμορία’ πέντε ή έξι άτομα. Προειδοποίησε, μάλιστα, πως μετά από τις μηνύσεις κατά των ‘ψευδοαμαρτύρων’, όπως τους χαρακτήρισε, έπεται δεύτερος γύρος μηνύσεων με τα ονόματά τους.
«Άλλο η σύγκρουση και άλλο η ατιμία», είπε ο ίδιος μιλώντας στον Real FM και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι έκανε ατιμία. «Έκανε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αυτό που δεν έπρεπε να κάνει. Το όπλο με το οποίο επικράτησε το 2015 και συνέχισε να επικρατεί, το χρησιμοποίησε εναντίον της τιμής και της υπόληψης των αντιπάλων για να κρατήσει κάποια ψηφαλάκια, διχάζοντας. Με δηλητήριο έγινε πρωθυπουργός, με δηλητήριο προσπαθεί να παραμείνει», είπε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τρίπρα ότι προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσίας με σκάνδαλα εις βάρος των πολιτικών του αντιπάλων και προειδοποιώντας τον ότι αυτό θα το πληρώσει…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.