ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ευθύνες θα αποδοθούν από τη Δικαιοσύνη

Κατρούγκαλος: Η υπερτιμολόγηση φαρμάκων μόνο με απόφαση στο ανώτατο επίπεδο

Οι ατομικές ευθύνες στο σκάνδαλο Novartis θα αποδοθούν από τη Δικαιοσύνη, υπογραμμίζει ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, «η υπερτιμολόγηση, η οποία οδήγησε στην εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης, δεν ήταν δυνατόν να γίνει χωρίς αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο. Βέβαια, οι ατομικές ευθύνες των πολιτικών -και όσων άλλων εμπλέκονται- μπορούν να αποδοθούν μόνο από τη Δικαιοσύνη. Και θα αποδοθούν. Το επιβάλλουν οι αρχές του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας».

Στο ερώτημα του «Έθνους» για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία απαντά: «Η κυβέρνησή μας επιδιώκει πάντα να είναι δύναμη θετικής πολιτικής αλλαγής και όχι αδράνειας. Το τέλμα σε καμία περίπτωση δεν προωθεί τα εθνικά συμφέροντα».

Και για την ένταση των τελευταίων ημερών σε Αιγαίο και Μεσόγειο, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι «η Τουρκία, πάντα νευρικός γείτονας, έχει γίνει ιδιαίτερα απρόβλεπτη το τελευταίο διάστημα. Η χώρας μας επιδιώκει σταθερά την αποκλιμάκωση της έντασης».

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Η υποτίμηση της στοιχειώδους νοημοσύνης του συνόλου των πολιτών σε ποιο κυβερνητικό επίπεδο διαπιστώθηκε και επισημοποιήθηκε κ. καθηγητή-υπουργέ-Κατρούγκαλε;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.