ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 300 άτομα είχαν συλληφθεί για συμμετοχή στο σκάνδαλο

Κίνα: Στη φυλακή ένας άντρας για παράνομο εμπόριο εμβολίων

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών και έξι μηνών και καταβολή προστίμου 300.000 γιουάν (47.300 δολάρια) επέβαλε στον Ζονγκ Ρενχόνγκ τοπικό δικαστήριο της κομητείας Ηουανγιουάν, στην επαρχεία Τζιανγκσού.

Ο Ζονγκ κρίθηκε ένοχος για παράνομο εμπόριο εμβολίων. Η υπόθεσή του σχετίζεται με ένα σκάνδαλο που ήρθε στο φως το 2016 στην επαρχία Σαντόνγκ.

Οι αρχές εξάρθρωσαν ένα δίκτυο που πίστευαν ότι πουλούσε παράνομα ακατάλληλα και ληγμένα εμβόλια, αξίας δεκάδων εκατ. γιουάν, σε 20 επαρχίες. Στο πλαίσιο των ερευνών που διεξήχθηκαν με εντολή του Ανώτατου Λαϊκού Εισαγγελέα και του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας, πάνω από 300 άνθρωποι συνελήφθηκαν και περισσότεροι από 170 αξιωματούχοι ανακρίθηκαν ως ύποπτοι για συμμετοχή στο σκάνδαλο.
Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι μεταξύ της περιόδου 2013 και 2016 ο Ζονγκ, οποίος δεν είχε καμία γνώση για τα φάρμακα, προέβη σε συναλλαγές με πολλούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ο Πανγκ Χονγκγουέϊ, πρόσωπο κλειδί στο σκάνδαλο, προκειμένου να αγοράσει παράνομα και να πουλήσει εμβόλια ηπατίτιδας Β, ανεμοβλογιάς και λύσσας, αξίας πάνω από 870.000 γιουάν. Στο δικαστήριο ο Ζονγκ παραδέχθηκε την ενοχή του λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ασκήσει έφεση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.