ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Λαζανάκι με χταπόδι και ελιές

 

Υλικά

  • 500 γρ. λαζανάκι
  • 1 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού και μέντας ή 1 κ.γ. αποξηραμένα μυρωδικά
  • 1 μήλο, καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσια, τεμαχισμένο
  • 150 γρ. μαύρες ελιές
  • 25 γρ. κάπαρη
  • 75 ml. κόκκινο κρασί
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ολόκληρο το χταπόδι και αρκετό νερό ώστε να το καλύπτει και βράζουμε για 20 λεπτά.

Στραγγίζουμε το χταπόδι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το τεμαχισμένο χταπόδι, τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας, τα μυρωδικά, το μήλο, τις ελιές, την κάπαρη και τη μισή ποσότητα κρασιού και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμη.

Σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε το λαζανάκι και το μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες  του πακέτου.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.