φρέσκα φύλλα βασιλικού και μέντας ή 1 κ.γ. αποξηραμένα μυρωδικά
1 μήλο, καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσια, τεμαχισμένο
150 γρ. μαύρες ελιές
25 γρ. κάπαρη
75 ml. κόκκινο κρασί
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ολόκληρο το χταπόδι και αρκετό νερό ώστε να το καλύπτει και βράζουμε για 20 λεπτά.
Στραγγίζουμε το χταπόδι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το τεμαχισμένο χταπόδι, τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας, τα μυρωδικά, το μήλο, τις ελιές, την κάπαρη και τη μισή ποσότητα κρασιού και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμη.
Σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε το λαζανάκι και το μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Πλησιάζει η εφαρμογή της θερινής ώρας - Θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα