ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοίνωση μέσω Twitter

Λίβανος: Έτοιμος ο στρατός να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση

Ο στρατός του Λιβάνου θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δυνητική «ισραηλινή επίθεση» όποιο κι αν είναι το κόστος, διεμήνυσε ο επικεφαλής του τη Δευτέρα.

«Διαβεβαιώνω ξανά ότι απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε παραβίαση από τον ισραηλινό εχθρό της εθνικής κυριαρχίας του Λιβάνου και του ιερού κι απαραβίαστου δικαιώματός του να εκμεταλλευθεί όλους τους οικονομικούς του πόρους», τόνισε ο στρατηγός Τζόζεφ Αούν, ο επικεφαλής των λιβανέζικων ένοπλων δυνάμεων, κατά μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε από το επιτελείο στο Twitter τη Δευτέρα. Ο στρατός του Λιβάνου «δεν θα φεισθεί καμιάς διαθέσιμης μεθόδου για να εναντιωθεί σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση, ό,τι κι αν κοστίσει» αυτό, συμπλήρωσε ο στρατηγός.

Διπλωμάτες των ΗΠΑ ανέλαβαν πρόσφατα μεσολαβητικές πρωτοβουλίες μετά την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο, εξαιτίας του τείχους που ανεγείρει η ισραηλινή πλευρά στα σύνορα των δύο κρατών αλλά και εξαιτίας της απόφασης της λιβανέζικης κυβέρνησης να αρχίσει εξερεύνηση για πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου ή πετρελαίου σε θαλάσσιες περιοχές η κυριαρχία επί των οποίων αμφισβητείται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.