ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Λουκουμάδες red velvet

loukoumades

 

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 280 γρ. χλιαρό νερό
  • 18 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το frosting

  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • καρύδια
  • κανέλα σε σκόνη
  • άχνη ζάχαρη
  • θυμάρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό, τη μαγιά, το μέλι, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 45-60 λεπτά για να φουσκώσει το μείγμα.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο στη φωτιά.
  • Σε μία κούπα με ηλιέλαιο βάζουμε ένα μεγάλο κουτάλι. Παίρνουμε το μείγμα με τα χέρια μας και κόβουμε μικρούς λουκουμάδες με το κουτάλι.
  • Τους προσθέτουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 1 λεπτά στην αρχή και τους μεταφέρουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
  • Περιμένουμε 2-3 λεπτά για να μαλακώσουν και τους βάζουμε και πάλι στο τηγάνι. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μία τρυπητή κουτάλα.

Για το frosting τυριού

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Το μεταφέρουμε σε ένα κορνέ. Τρυπάμε τους λουκουμάδες με ένα μαχαίρι και τους γεμίζουμε με το frosting τυριού.
  • Σερβίρουμε με μέλι, καρύδια, κανέλα σε σκόνη, άχνη ζάχαρη και θυμάρι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.