ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μακαρονάδα με αχιβάδες

 

Υλικά

  • 500 γρ. Χρυσή Σπαγετίνη HΛΙΟΣ
  • αλάτι χοντρό, κατά βούληση
  • 1/3 φλ. (65 ml) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 900 γρ. αχιβάδες, με το κέλυφος
  • 1/2 φλ.(95 ml) λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τη Χρυσή σπαγετίνη και τη μαγειρεύουμε στο μισό χρόνο απ’ αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν.

Όσο τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, ρίχνουμε 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακινώντας το τηγάνι κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του.

Ρίχνουμε τις αχιβάδες και το κρασί, αυξάνουμε τη φωτιά σε υψηλή, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3-6 λεπτά, μέχρι οι αχιβάδες να ανοίξουν και να βγάλουν τους χυμούς τους.

Με μία λαβίδα μεταφέρουμε τις αχιβάδες, που έχουν ανοίξει, σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε ½  φλ. από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι και βράζουμε. Προσθέτουμε επιπλέον νερό, εάν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή.

Προσθέτουμε τη Χρυσή σπαγετίνη στο τηγάνι και τη μαγειρεύουμε αλ ντέντε, ανακινώντας συνεχώς το τηγάνι, μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας.

Ρίχνουμε στο τηγάνι και τις αχιβάδες μαζί με τους χυμούς τους, που έχουν απομείνει στο μπολ, το μαϊντανό και την πιπεριά και ανακινούμε το τηγάνι να ενωθούν τα υλικά.

Μοιράζουμε τη Χρυσή σπαγετίνη με τις αχιβάδες σε πιάτα, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.