ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσα στις 11 πρώτες μέρες

Με αργούς ρυθμούς οι αιτήσεις των ελευθέρων επαγγελματιών για τις 120 δόσεις

Αγώνα δρόμου για να συμπληρώσουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά για να υπαχθούν στις 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, δίνουν πλέον χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες.
Ωστόσο τα εμπόδια δεν λείπουν, με αποτέλεσμα στις πρώτες 11 μέρες αφότου άνοιξε η εφαρμογή (στον ιστότοπο www.keyd.org.gr της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους), να έχουν ξεκινήσει 3.835 οφειλέτες να συμπληρώνουν την αίτηση, αλλά μόνον 9 να έχουν ολοκληρώσει την υποβολή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους πρώτους 3.835 που μπήκαν στην εφαρμογή και ξεκίνησαν στο διάστημα 5-15 Φεβρουαρίου να υποβάλουν αίτηση, ένας στους 7 (562 οφειλέτες) απορρίθηκε αυτομάτως γιατί δεν είχε ενεργό επαγελλματικό ΑΦΜ. Με βάση τα αρχεία Μητρώου της εφορίας, δεν αναγνωρίστηκαν ως ενεργοί ελεύθεροι επαγγελματίες, τους οποίους αφορά αποκλειστικά η ρύθμιση των 120 δόσεων.
Οι υπόλοιπες 3.273 αιτήσεις τελούν υπό επεξεργασία, είναι προσωρινά αποθηκευμένες και προχωρούν.

Οι μισές όμως από αυτές (οι 1.595) έχουν συμπληρωμένα μόνον τα βασικά στοιχεία του οφειλέτη που ξεκίνησε να τις κάνει. Είναι ανοικτές ή προσωρινά αποθηκευμένες και εκκρεμεί η συμπλήρωση και υποβολή τους από τον οφειλέτη.

Για τις άλλες μισές (οι 1.678) συμπληρώθηκαν και οι οφειλέτες ενημερώθηκαν ότι πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας για να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Από αυτές όμως, μόνον οι 9 είναι πλήρως συμπληρωμένες και οριστικοποιημένες, ενώ για τις άλλες 1.669 εκκρεμούν ακόμα κάποια στοιχεία (κυρίως το ύψος των οφειλών προς τις τράπεζες) και περιμένουν τη σειρά τους για να συμπληρωθούν και υποβληθούν οριστικά.

Τα στοιχεία από τις τράπεζες αναμένεται να εμφανιστούν και να συμπληρωθούν στην φόρμα της αίτησης τις προσεχείς ημέρες ή εβδομάδες, μέχρι το τέλος του μηνός για τις περισσότερες εξ αυτών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.